Iman Darabi visar upp MMA under Kampsportsfestivalen – Tjejkampen

Ett av Sveriges mest spännande framtidsnamn inom MMA är Iman Darabi, som med sina två professionella vinster har etablerat sig snabbt inom den svenska MMA-eliten, Och Darabi kommer att få utrymme under Kampsportsfestivalen – Tjejkampen.
   – Ett bra initiativ, kul att tjejer lyfts fram på det här sättet, säger hon till budokampsport.se.

18 augusti 2014  |  Jonathan Broberg

Ett av Sveriges mest spännande framtidsnamn inom MMA är Iman Darabi, som med sina två professionella vinster har etablerat sig snabbt inom den svenska MMA-eliten, Och Darabi kommer att få utrymme under Kampsportsfestivalen – Tjejkampen.
   – Ett bra initiativ, kul att tjejer lyfts fram på det här sättet, säger hon till budokampsport.se.

Iman Darabi är en av Sveriges bästa MMA-tjejer och har under det senaste året utvecklats till en etablerad proffs-MMA-idrottare.

I våras vann hon sin andra raka proffsseger och hennes höst blir av allt att döma lika spännande att följa. Men först mjukstartar hon med uppvisning och barnträning under Kampsportsfestivalen – Tjejkampen.
   – Min uppgift blir att hålla i uppvisning inriktad mot MMA samt NoGi (grappling). Besökarna får även tillfälle att prova på dessa två idrottsgrenar med mig.
   – Jag tycker att det är ett bra engagemang av förbundet att ha en kampsportfestival för oss tjejer. Det betyder att vi tjejer lyfts fram, syns mer samt att vi får tillfälle att locka in fler tjejer och nya talanger.

Iman, du som är stjärna inom en idrott fylld med stora galaproduktioner, kan du känna av att tjejer blir lite åsidosatta för männen?
   – Hehe, stjärna är lite och ta i.
   – Jag har inte stött på några konstigheter, snarare är mina intryck positiva. På min proffsdebut samt min andra match så öppnades flertals ögon upp i Europa, Asien och Mellanöstern. Det finns flera killar med fler matcher och mer erfarenhet. som inte har fått den uppmärksamheten överhuvudtaget, vilket också är lite synd.

Text: Jonathan Broberg
Foto: IFRA

2
8
10