Sarah Giercksky siktar mot MMA via en shootfightingmatch på Tjejkampen

Hon kallar sig själv för en riktigt ”kampsportsnörd”. Hon är född i Sverige men har norskt medborgarskap. Hon har tävlat i brottning, i submission wrestling, i thaiboxning och i shootfighting: nu vill hon blicka in mot MMA, men börjar med en shootfightingmatch till mot Fannie Redman på Tjejkampen.
   – Det ska bli otroligt kul, säger hon till budokampsport.se.

21 augusti 2014  |  Jonathan Broberg

Hon kallar sig själv för en riktigt ”kampsportsnörd”. Hon är född i Sverige men har norskt medborgarskap. Hon har tävlat i brottning, i submission wrestling, i thaiboxning och i shootfighting: nu vill hon blicka in mot MMA, men börjar med en shootfightingmatch till mot Fannie Redman på Tjejkampen.
   – Det ska bli otroligt kul, säger hon till budokampsport.se.

Sarah Griecksky, 24, har trots sin unga ålder hunnit med att tävla i en mängd olika kampsporter: brottning, submission wrestling, thaiboxning och shootfighting.

Inte undra på att hon själv ser sin styrka i sin breda repertoar.
   – Jag är ganska all round som idrottare. Jag känner mig bekväm i det stående, i strikingen och även på marken. Men om jag fick välja en favoritposition är det ändå att vara i guard och söka submissions.

Hon siktar således på MMA. Men är ändå klar för match i shootfighting på Kampsportsfestivalen – Tjejkampen.
   – Ja, det känns otroligt kul att få vara en del i det här projektet. Det är inte lätt för oss tjejer att få matcher överhuvudtaget och jag ser det som en ära att få den här chansen.

“Fokus ligger på mig själv”
Hennes motståndare, den 28-åriga Fannie Redman, känner hon inte till så mycket.
   – Nej, jag tror jag kommer längst på att fokusera på min egen uppgift snarare än att kika på motståndet. Det är klart att jag kommer snegla lite på hennes meriter och så, men fokus ligger på mig själv.

Sarah Griecksky har ett SM-silver i shootfighting från 2013, och har dessutom två andraplaster i en stor submission wrestlingtävling i Paris.

Text: Jonathan Broberg

2
8
10