Landslagsdrabbning i kyokushin på Kampsportsfestivalen – Tjejkampen


På lördag är det dags för Kampsportfestivalen – Tjejkampen. I en kyokushinmatch möts landslagskombattanterna Johanna Rapp och Cecilia Wallin.

27 augusti 2014  |  Jonathan Broberg


På lördag är det dags för Kampsportfestivalen – Tjejkampen. I en kyokushinmatch möts landslagskombattanterna Johanna Rapp och Cecilia Wallin.

Johanna Rapp, 26, kommer ursprungligen från Kiruna, men studerar psykologi i Stockholm. Hon har tävlat i kyokushin i ett antal år nu och har de tre senaste jordsnurren tillhört landslaget. Hon vann Scottish Open i våras, kom två på French open, så säsongen har hittills varit lyckad.

Cecilia Wallin, 23, kommer ifrån Mjölby men även hon studerar i Stockholm fast till polis. Wallin har varit en av Sveriges största talanger under flera år nu och har lyckats väl med övergången från talang till etablerad senior. Tog i våras ett EM-brons.

Galan till Tjejkampen är (val)fritt inträde och börjar 19.00 i Eriksdalshallen på Södermalm.

Text: Jonathan Broberg

2
8
10