Senaste nytt: Dagens svenskmatcher, nu inleds jakten på medaljerna

EM i thaiboxning har varit en stark svensk framgångssaga hittills. Trots yttre omständigheters strul har truppen slutit sig samman och levererat. Och hela 17 medaljer är alltså säkrade.

26 september 2014  |  Jonathan Broberg

EM i thaiboxning har varit en stark svensk framgångssaga hittills. Trots yttre omständigheters strul har truppen slutit sig samman och levererat. Och hela 17 medaljer är alltså säkrade.

I dag inleds semifinalpassen i Krakow och även en juniorfinal kommer att avgöras, med svenskt deltagande.

B-klass
James Daffeh går upp i semifinal i herrarnas B-klass +91kg. Där möter han Hamdi Saygili från Turkiet. Vinst och det blir talangen Daffehs första final.

I herrarnas B-klass -81kg är göteborgaren Patrik Lyzell också framme i semifinal. Motståndet står Jan Greisiger från Tjeckien för.

Burim Rama stöter på patrull i sin semifinal i herrarnas B-klass -71kg i form av den klurige fransmannen Decagny Numa.

I damernas B-klass, första gången damer har B-klass på ett mästerskap, tar tekniske Evelina Wikner sig an hemmahoppet Edyta Lechowicz från Polen. Matchen går i -57kg.

Också Sandra Bengtsson är framme i B-klassemifinal. Det är i viktklassen -63,5kg som hon ska försöka eliminera Sofia Raja från vårt östra grannland Finland.

A-klass
Varbergs stolthet är inte fotbollslaget, som harvar i den svenska andra divisionen. Det är thaiboxningsklubben och från den kommer hårdslående Linnéa Larsson som i A-klassens -60kg kommer göra allt för att vinna mot vitryskan Mariya Valent.

VM-debuten i våras för Erica Björnestrand slutade med en bronsmedalj, med smak på även ädlare valörer. Den långa och luriga skånskan möter i sin A-klassemifinal i -63,5kg den riviga finskan Heidi Björklund.

Den regerande världsmästarinnan Isa Tidblad Keskikangas är i den ovanliga sitsen att faktiskt vara EM-debutant också. I -75kg är hon framme i semifinal och stöter ihop med den rutinerade ryskan Nataliia Ivanova.

Juniorklass
EM första svenska final är junioren Alexander Glemme involverad i. Jättetalangen möter i finalen ukrainaren Artem Lastovchenko i -81kg.

Text: Jonathan Broberg

2
8
10