EM-guld till Sofia Olofsson efter fullständig överkörning


Efter drygt två minuter av den andra ronden bröt domaren EM-finalen i damernas A-klass -54kg mellan turkiskan Burcu Karakis och Sofia Olofsson. Då fick turkiskan sin tredje räkning efter att Olofsson dominerat stort från första sekund.
   – Det är ju sjukt, eller hur??!!, utbrister hon till budokampsport.se direkt efter segern.

28 september 2014  |  Jonathan Broberg


Efter drygt två minuter av den andra ronden bröt domaren EM-finalen i damernas A-klass -54kg mellan turkiskan Burcu Karakis och Sofia Olofsson. Då fick turkiskan sin tredje räkning efter att Olofsson dominerat stort från första sekund.
   – Det är ju sjukt, eller hur??!!, utbrister hon till budokampsport.se direkt efter segern.

Sofia Olofsson, 25, från Stockholm vann EM-guld i thaiboxning efter en strålande insats i finalen i Krakow mot turkiskan Burcu Karakis.

Olofsson inledde matchen i ett furiöst tempo och stressade turkiskan till misstag. I slutet av första ronden fick Olofsson in några hårda slagkombinationer som skakade Karakis till den milda grad att hon fick ta en räkning.
   – Jag visste att hon hade lite grötig och flaxig stil, så vi hade pratat innan om att jag skulle söka klinch mycket – och det lyckades ju.

Direkt i andra ronden var det istället en stark klinch och några välriktade knän som tvingade turkiskan till ny räkning. Olofsson hade vittring och i slutet av den andra ronden kom turkiskans tredje räkning i matchen.

Domaren valde efter det att avbryta matchen till Sofia Olofssons fördel. Olofsson vann därmed sin första mästerskapstitel i karriären. Det lär inte bli den sista, för det svenska yrvädret.
   – En sådan jävla lättnad. Jag har snubblat på mållinjen förr och nu var det min tur. EM-guldet är absolut det största jag jar vunnit, men min enskilt största seger var när jag besegrade Dyachkova i kvartsfinalen.
   – Nu ska jag äta massor och inte röra mig på ett bra tag, skrattar hon.

Text och foto: Jonathan Broberg

2
8
10