Swordfish i Göteborg närmar sig


Mellan 31 oktober till den 2:a november i Göteborg är det dags för den internationella stortävlingen Swordfish i HEMA. I idrotten, som anslöt sig till Svenska Budo & Kampsportsförbundet vid förra årsmötet, är Sverige ett föregångsland.

6 oktober 2014  |  Jonathan Broberg


Mellan 31 oktober till den 2:a november i Göteborg är det dags för den internationella stortävlingen Swordfish i HEMA. I idrotten, som anslöt sig till Svenska Budo & Kampsportsförbundet vid förra årsmötet, är Sverige ett föregångsland.

HEMA samlar all form av historisk kampkonst från Europa som baseras på faktiska källor. Utövarna letar upp, tolkar och tränar text och bildmaterial där historiska mästare beskrivit hur man ska strida obeväpnat eller med svärd, dolk, sabel, stav och många andra vapen.

Under dagarna i Göteborg förväntas de allra främsta utövarna i idrotten tävla, i något som nära nog skulle kunna beskrivas som HEMA:s motsvarighet till ett VM.

För mer information

Text: Jonathan Broberg
Foto: Svenska HEMA-förbundet

2
8
10