Jesper Waldestål kom tvåa i prestigetävling i Japan


Den svenske jodo- och iaidostjärnan Jesper Waldestål svarade för en alldeles lysande iaidoinsats i tävlingen Suio ryu taikai i Japan. I tävlingen, som enbart tävlas i gamla traditionella skolor (så kallade ”koryu”), slutade Waldestål på en mycket stark andra plats.

13 oktober 2014  |  Jonathan Broberg


Den svenske jodo- och iaidostjärnan Jesper Waldestål svarade för en alldeles lysande iaidoinsats i tävlingen Suio ryu taikai i Japan. I tävlingen, som enbart tävlas i gamla traditionella skolor (så kallade ”koryu”), slutade Waldestål på en mycket stark andra plats.

Tävlingen anordnas varje år i Shizuoka, sydväst om Tokyo, under ledning av skolan Suio ryus stormästare Katsuse Yoshimitsu Kagehiro sensei som är den 15:e soken (titel som den som leder stilen har) i Suio ryu.
   – Jag lyckades plocka hem ett silver i Yondanklassen (4:e Dan) och föll med 2-1 i finalen mot Daitsuke Kusama från Niigata, som har en stabil och vacker iaido, säger Waldestål till budokampsport.se.

Text: Jonathan Broberg

51
43
52