Världen ligger öppen för Pannie Kianzad

Med bara några få dagar kvar av träningscampet för Pannie Kianzad börjar det sannerligen märkas att det vankas något stort. Om mindre än två veckor, nämligen den 15:e november i London, kan svensk MMA få en kvinnlig bälteshållare i stororganisationen Cage Warriors.
   – Jag går gärna fem ronder så jag verkligen får tid att bevisa vem som är bäst, säger Pannie Kianzad till budokampsport.se.

10 november 2014  |  Jonathan Broberg

Med bara några få dagar kvar av träningscampet för Pannie Kianzad börjar det sannerligen märkas att det vankas något stort. Om mindre än två veckor, nämligen den 15:e november i London, kan svensk MMA få en kvinnlig bälteshållare i stororganisationen Cage Warriors.
   – Jag går gärna fem ronder så jag verkligen får tid att bevisa vem som är bäst, säger Pannie Kianzad till budokampsport.se.

Det börjar bli närmast löjligt att påstå att MMA går framåt. Det vet alla vid det här laget. Och att Sverige kan få en kvinnlig titelmästare i den stora organisationen Cage Warriors är naturligtvis en del i den evolutionen.

Pannie Kianzad, som fyller 23 i december, från Malmö har chansen ta hem bantaweightklassen i London den 15:e november.
   – Jag försöker se det som vilken annan match som helst. Det gäller att åka dit, få jobbet gjort och åka hem. Mer än så är det inte.

Samtidigt som hennes camp leder mot sitt slut har hon ändå arbetat en del mentalt för att kunna klara karriärens hittills största utmaning.
   – Jag måste kunna leverera under den här pressen och har försökt jobba en del mentalt för att kunna hantera att det är en stor arena, mycket folk. Det är en stor match, men jag har gått stora matcher förr också.

“Brukar få skiten gjord”
Hon ställs mot finskan Eeva Silskonen, 32, som är obesegrad i karriären hittills. En tuff match, men Kianzad räds inte utmaningen.
   – Vi är obesegrade båda två. Hon är duktig, har fin teknik och bra på marken. Sedan är hon lite trixig, jag måste vara beredd på att det hända lite oväntade saker lite överallt.

Om Pannie själv får välja vill hon få till en längre match, gärna över alla fem ronder.
    – Alltså, hittar vi ett tidigt avslut tackar jag inte nej till det. Men jag går gärna fem ronder så jag verkligen får tid att bevisa vem som är bäst av oss. Jag brukar också alltid orka mer och mer ju längre matcherna går. Det är lite märkligt, men så är det. Jag skiner kanske inte jättemycket under träningar, men när det är match och det är dags då brukar jag få skiten gjord.

Ett bälte i Cage Warriors skulle naturligtvis föra den unga skånskan högt upp i den svenska kampsportshierarkin. Men först gäller det att komma förbi Silskonen.
   – Jag tror min teknik, min styrka och min kondition kommer föra mig till bältet. Jag känner mig stark, i bra form och jag känner mig trygg i mina styrkor.

Stöd inför matchen från Iran
Och Pannie har fått stöd inför matchen, inte bara i Sverige.
   – Det har hört av sig folk från Iran, jag har fått mycket persiskt stöd inför matchen. Jag trodde aldrig att det kunde bli så stort, men det är naturligtvis väldigt roligt och jag ska inte göra folk besvikna, avslutar hon.

Text: Jonathan Broberg
Foto: cagewarriors.com

0
0
0