Nyheter

Världsmästarens comeback, siktar på EM-guld


Mikael Bäckström vann VM-guld i kickboxning 2011. Efter guldet lade han handskarna på hyllan, men till EM i lightkontakt i helgen gör han mästerskapscomeback. I sin blogg, härifrån och tillbaka, skriver han om den stundande helgen.
   ”Jag ska nu skörda frukten av all träning som jag gjort sen i mars.”


Mikael Bäckström vann VM-guld i kickboxning 2011. Efter guldet lade han handskarna på hyllan, men till EM i lightkontakt i helgen gör han mästerskapscomeback. I sin blogg, härifrån och tillbaka, skriver han om den stundande helgen.
   ”Jag ska nu skörda frukten av all träning som jag gjort sen i mars.”

Det var VM 2011 som Mikael Bäckström fick till fullträffen och vann VM-guld. Direkt efter mästerskapet klargjorde han att det var hans sista stora mästerskap.

Men ju längre tiden gått desto mer sugen på nya idrottsliga utmaningar har han blivit och nu till helgen stundar alltså en EM-comeback för ”Bäckis”.

I sin blogg skriver han också:
   ”Det har varit en lång och på vissa sätt lärorik period, har fått erkänna att jag måste vara smartare i min träning , smartare än jag varit någonsin förut det räcker inte längre att bara ha pannben och disciplin.”

Här finner ni bloggen.

Text och foto: Jonathan Broberg