”Har drömt om att få representera Sverige i ett stort mästerskap”

I helgen är det dags för VM i ju jutsu i Paris. En av de nya i mästerskapssammanhang är Helena Edfeldt som kommer att tävla i stilen Ne waza.
   – Att åka i väg på VM är lite pirrigt och nervöst, säger hon till budokampsport.se.

24 november 2014  |  Jonathan Broberg

I helgen är det dags för VM i ju jutsu i Paris. En av de nya i mästerskapssammanhang är Helena Edfeldt som kommer att tävla i stilen Ne waza.
   – Att åka i väg på VM är lite pirrigt och nervöst, säger hon till budokampsport.se.

Sverige åker till VM i Paris med en på många sätt nykomponerad trupp – igen. Efter att återigen drabbats av generationsväxlingar är det i stilen Ne waza som de allra flesta svenskar kommer att tävla i.

Så också Helena Edfeldt, 25, från Gävle men bosatt i Jönköping.
   – Jag har i några år drömt om och arbetat mot målet att representera Sverige i ett stort mästerskap. Så jag är inte annat än nöjd och kommer göra mitt bästa på tävlingsmattan. Vi får se hur långt det räcker, jag kommer åka dit med inställningen att ha roligt och roligast blir det förstås om jag får med mig ett guld hem.

Hennes främsta egenskaper som ju jutsuidrottare är tekniken och styrkan.
   – Jag tänker inte så mycket på det själv. Men får höra att jag har bra teknik och styrka. Mentalt har jag blivit mer och mer säker så det brukar inte störa mig på tävlingsdagen.

Helena, VM närmar sig, hur känns det i kroppen?
   – Tanken att åka iväg på VM är lite pirrigt och nervöst, men det är framförallt otroligt spännande och jag känner mig exalterad.

Vad händer rent träningsmässigt för dig just nu och fram till VM?
   – Det har varit svårt att förbereda mig optimalt på grund av jobb som krockar med träningspass, samt en massa annat som händer just nu. Men jag tränar en del på egen hand och försöker träna smart för hitta bästa formen lagom till VM.

Helena Edfeldt kommer att tävla i -55kg-klassen.

Text: Jonathan Broberg

0
0
0