Doping halveras på träningsanläggningar

På gym som arbetar med nätverket PRODIS arbetsmetod 100 % ren hårdträning har andelen män som uppger att de använt anabola androgena steroider (AAS) någon gång i livet halverats från 4 procent till 2 procent. Det visar Sveriges största kartläggning av användning av dopningspreparat, narkotika och kosttillskott på träningsanläggningar.

17 december 2014  |  Jonathan Broberg

På gym som arbetar med nätverket PRODIS arbetsmetod 100 % ren hårdträning har andelen män som uppger att de använt anabola androgena steroider (AAS) någon gång i livet halverats från 4 procent till 2 procent. Det visar Sveriges största kartläggning av användning av dopningspreparat, narkotika och kosttillskott på träningsanläggningar.

 

Därför går RF:s Antidopinggrupp, ihop med förbund som har gymverksamhet, ut och uppmanar föreningar med gym till att ansluta sig till PRODIS nätverk. Det är viktigt att jobba förebyggande i gymmiljö då motionärer varje år genererar flest dopingfall trots att det görs relativt få tester i dessa miljöer. 

Här kan ni se ett inslag om samverkan i nätverket: http://www.svt.se/nyheter/regionalt/mittnytt/gymmen-i-samarbete-mot-dopning

Läs mer på www.prodis.se.

2
8
10