Så firar profilerna jul – Kent Hansson, före detta Sportchef på Kvällsposten och numera krönikör på budokampsport.se.

Budokampsport.ses populära julnedräkning är fortsätter. Precis som förr är det nedräkning från lucia fram till jul med olika kampsportsprofiler och hur dessa ska fira jul, hur de sett på 2014 och hur deras nästkommande år ser ut att bli. Vår nästa profil för nedräkningen är sportjournalisten Kent Hansson, som bland mycket annat driver populära kampsportssajten mrringside.se.

22 december 2014  |  Jonathan Broberg

Budokampsport.ses populära julnedräkning är fortsätter. Precis som förr är det nedräkning från lucia fram till jul med olika kampsportsprofiler och hur dessa ska fira jul, hur de sett på 2014 och hur deras nästkommande år ser ut att bli. Vår nästa profil för nedräkningen är sportjournalisten Kent Hansson, som bland mycket annat driver populära kampsportssajten mrringside.se.

För snart två år sedan gick en av Sveriges tyngsta sportjournalister, Kent Hansson, i pension. Han hade då varit sportchef för Kvällsposten.

Men tro inte att Kent lämnat skrivandet för det. Straxt efter pensioneringen gjorde Hansson klart som ny krönikör på budokampsport.se, han startade upp kampsportssajten mrringside.se och han skriver fortfarande artiklar då och då för Kvällspostens och Expressens räkning.

Kent, om du ser tillbaka på 2014, hur har det året varit för dig både personligt och idrottsligt?
   – På ett journalistiskt plan har det blivit ganska många livebevakningar. Året började fantastiskt med Alexander Gustafssons match i London. Det var en härlig gala och en otrolig inramning. Det var en supermatch som doftade de stora idrottsögonblicken. Annars har det blivit många lokala galor och rapporter från stora mästerskap, där den svenska medaljmaskinen fortsatt rulla på.
   – Personligen rullar det på. Min tyngdlyftningen börjar väl tyvärr hacka ner några kilon, men jag är glad att fortfarande kunna tävla i det.
   – Det här har varit det roligaste året på 2000-talet för min del.

Hur kommer du att fira julen?
   – Jag kommer att fira hos en av mina döttrar. Det är en ganska traditionsbunden jul med god mat och lite spel och träffa familjen.

Vad önskar du dig mest av allt i julklapp?
   – Jag är en sådan som alltid tyckt att det är roligare att ge än att få julklappar. Jag har önskat mig en ny träningströja. En sak jag verkligen dock ser fram emot är att få tomta igen. Jag brukar göra det för grannen och då brukar jag få en väldigt god whiskey som tack.

Har du något nyårslöfte, i så fall vad och varför?
   – Jag har faktiskt aldrig haft ett nyårslöfte. Men jag kan lova att jag ska ge allt för att kunna tävla en säsong för Höllviken igen i styrkelyft.

Om du blickar fram mot 2015, vad tror du om det året både personligt och idrottsligt?
   – Personligen hoppas jag att jag får behålla hälsan. Och journalistiskt hoppas jag på många nya och fräscha tävlingar. Alexander Gustafssons match i januari blir en höjdare. Jag tror på ett nytt starkt svenskt kampsportsår med många nya härliga svenska framgångar och medaljer.

Budokampsport.se önskar Kent all lycka fram över och en riktigt god jul och ett gott nytt år.

Text: Jonathan Broberg 

2
8
10