Isabelle Vistam om JVM-guldet

16 mars 2015  |  Jonathan Broberg


I lördags vann Isabelle Vistam ett alldeles strålande JVM-guld i Aten. Budokampsport.se tog tempen på svensk budo och kampsports allra färskaste världsmästare.
   – En otroligt skön känsla, säger hon.

Sverige gjorde ett strålande fint JVM i Aten under helgen med två guld och ett silver. Ett av gulden vanns av supertalangen Isabelle Vistam.

Hon besegrade belgiskan Lical Pourtois i finalen, efter en sällsynt imponerande upphämtning.
   – Just nu är kroppen väldigt mör och sliten. Men jag har en otroligt skön känsla, så det är nästan bara skönt att ha lite ont för då vet man att man har kämpat.

Hon beskriver sitt mästerskap som ”helt fantastiskt”, och undra på det.
   – Redan från morgonen kände jag en skön känsla och jag hade bestämt mig att jag skulle ta guldet. Allt klaffade som det skulle under hela dagen. Jag hade tänkt ut hur dagen skulle se ut redan på morgonen och precis som jag hade tänkt dagen, så blev den. Jag visste att om jag kommer till final skulle jag möta belgiskan för hon är så pass duktig och stark. Jag har alltid höga mål och som jag sa innan så åker jag hit för att tävla om guldet, så ja jag trodde på guld hela tiden. Redan när jag vakande kände jag att det här var min dag.

Framtiden för Isabelle ser ut att bli oerhört intensiv och spännande, med ett givet sikte på senior-EM senare under våren.
   – Om cirka en månad är det Paris Open som jag ska åka på och sedan i början av sommaren är det EM som jag satsar på att försöka ta en plats till, men just nu ska jag bara njuta av guldet.

Text: Jonathan Broberg

2
8
10