Kampsportsgalan leds av Thabo Motsieloa och Susanne Rönnqvist Ahmadi

23 mars 2015  |  Jonathan Broberg


På lördag är det åter dags för Kampsportsgalan på Berns salonger i Stockholm. Galans sjätte upplaga och för andra året i rad leds galan av Thabo Motsieloa och Susanne Rönnqvist Ahmadi.
   – Det är en stor ära för mig, säger Thabo Motsieloa till budokampsport.se.

Kampsportsgalan går på lördag på Berns salonger i Stockholm. Det är galans sjätte upplaga och det blir Thabo Motsieloas fjärde gala som konferencier.

Vid sin sida har han åter Susanne Rönnqvist Ahmadi, vilket blir andra året i följd som paret leder galan.
   – 2012 vann Sverige 53 kampsportsmedaljer. 2013 vanns 69 medaljer. Ifjol ökades den siffran med tio till, alltså 79 medaljer. Det är dock först när det är dags för Kampsportsgalan som dessa bedrifter verkligen highlightas. Och jag tror det är något som man inte kan underskatta betydelsen av, säger Motsieloa.

Varför Thabo väljer att leda galan för fjärde gången är ganska enkelt att svara på.
   – Jag tycker det är kul. Jag har hållit på med kampsport sedan 1978, drivit klubb sedan början av 80-talet. Jag vill med mitt engagemang lägga min bit till mosaiken, samtidigt är det viktigt för mig att försöka ge efterkommande kampsportare en bra verksamhet att komma till, vare sig det gäller klubben eller idrotten i stort. Och jag tycker Kampsportsgalan är en viktig del i det.

Thabo, vad känner du då inför lördagens gala?
   – Det här har ju blivit lite av min ”Ring klocka. Ring.” Vårt förbund är ganska spretigt med många idrotter och många stilar, men Kampsportsgalan förenar dessa och det ska bli väldigt roligt att träffa alla människor igen.

Text: Jonathan Broberg
Foto: Hamid Ershad Sarabi

2
8
10