Presentation inför Kampsportsgalan: Karl Albrektsson

23 mars 2015  |  Jonathan Broberg


Karl Albrektsson svarade för ett mycket fint 2014 där han inte enbart visade sina MMA-takter, utan ganska oväntat också – eller kanske allra främst – stod ut i wushu. Efter ett fullständigt briljant EM stod Albrektsson överst på prispallen, något ingen annan svensk inom sanshou mäktat med förr.

Till Kampsportsgalan på Berns salonger i Stockholm på lördag är Karl Albrektsson nominerad i kategorin Årets mästare och Årets genombrott.

Så här säger han själv om nomineringarna inför galan.
   – Det är jättekul att bli nominerad i två kategorier, jag skulle inte ha kommit dit jag är idag om jag inte hade alla dessa människor runt mig som hjälper mig varje dag. Så, tack alla som hjälpt mig.

En andra röst om Karl:
”Min första tanke när jag först såg Karl Albrektsson var ”Här har vi en ny The Mauler”. Albrektsson imponerade stort på mig och utvecklingen i MMA-burarna har inte låtit vänta på sig. Med sin enorma fysik och en taktisk blick som är förträfflig dröjer det sannolikt inte länge förrän Albrektsson hamnar i en större organisation. Men det som verkligen gav intryck på mig under året är ju det högst, måste man väl ändå kalla det, osannolika EM-guldet i sanshou. En historisk bedrift som kom som en blixt från klar himmel. EM-guldet har gjutit mod i svensk wushu och dessutom tyder det på en mångsidighet inom kampsportandet som Albrektsson besitter.” //Jonathan Broberg, informatör, Svenska Budo & Kampsportsförbundet

2
8
10