HEMA visas upp på Kampsportsgalan

26 mars 2015  |  Jonathan Broberg


Det idrottsliga nyförvärvet till Svenska Budo & Kampsportsförbundet HEMA blir årets uppvisningsidrott vid Kampsportsgalan på lördag.
   – Det känns fantastiskt stort att få visa upp HEMA på Kampsportsgalan, säger Anders Linnard till budokampsport.se, som är en av två som visar HEMA på lördag.

HEMA är det senaste idrottsliga tillskottet i Svenska Budo & Kampsportsförbundet. Idrotten heter Historical European Martial Arts, och innehåller en rad olika element, däribland teknikträning med vapensimulator i trä, nylon eller metall, sparring i fullkontakt med stålsimulator och skydd samt testhuggning med skarpa vapen.

Uppvisningen kommer att skötas av de båda stjärnorna Anders Linnard och Axel Pettersson och så här säger Anders om uppvisningen.
   – Efter att ha jobbat i många år för att lyfta historisk kampidrott och göra det till en värdig medlem av kampsportssverige så känns det fantastiskt stort att få visa upp HEMA på Kampsportsgalan. Vi älskar de här uråldriga traditionerna och vi hoppas kunna dela med oss lite av den kärleken till den svenska kampsportseliten och alla föreningsaktiva i förbundet, och samtidigt bjuda dem på lite underhållning.

(Bilden föreställer Axel Pettersson som just vunnit stortävlingen Swordfish.)

Text och foto: Jonathan Broberg

2
8
10