Presentation inför Kampsportsgalan: Anders Pettersson

27 mars 2015  |  Jonathan Broberg


Anders Pettersson är Sveriges genom tiderna högst graderade i shorinji kempo och har haft ett bra 2014. Hans mjuka, vackra tekniker känns verkligen igen och det har inte enbart imponerat i de östra delarna av världen.

 
Till Kampsportsgalan på Berns salonger i Stockholm i morgon är Anders Pettersson nominerad i kategorin Årets traditionella utövare.

Så här säger han själv om nomineringen.
   – Det är roligt att shorinji kempo lyfts fram i det här sammanhanget och det känns väldigt hedrande att vara nominerad tillsammans med så skickliga utövare. De är inga duvungar.

En andra röst om Anders:
”Den timide värmlänningen är inte enbart en oerhört skicklig idrottare, föreningsledare och instruktör. Anders har alltid varit ett stort stöd för vårt förbund också, men när jag såg honom under året instruera – då gick det upp för mig varför han har blivit en levande legendar inom shorinji kempo. Sådan finesse, sådan auktoritär pondus och sådant fokus. En verklig nestor inom sin idrott.” //Jonathan Broberg, informatör, Svenska Budo & Kampsportsförbundet

6
9
11