Aikido tar plats i Kungsträdgården på lördag

16 april 2015  |  Jonathan Broberg


När Japanska Föreningen åter arrangerar Körsbärsblommans dag i Kungsträdgården i Stockholm på lördag kommer aikido att finnas med hela dagen på programmet. Anna Stensland-Spangfort från Järfälla Aikidoklubb är en av de drivande krafterna bakom det.
   – Det ska bli jättekul, och jag gillar verkligen när vi inom aikidon gör sådant här tillsammans. Det är lite aikido i sitt essä, säger hon till budokampsport.se.

I Stockholm är en av vårens stora behållningar när körsbärsträden i Kungsträdgården står i blom. Redan nu har blommorna på träden börjat färga Kungsan rosa.

På lördag firas också traditionsenligt körsbärsblommans dag, ett firande iscensatt av Japanska Föreningen. Och under hela dagen, från 13.00-17.00, kommer aikido att vara en viktig punkt på programmet.
   – Vi i Järfälla Aikidoklubb fick en inbjudan till evenemanget och sedan har vi bjudit in övriga Stockholmsklubbar och det kommer vara aktivitet hela dagen.

Det kommer finnas stora möjligheter att bekanta sig med aikido, att lära sig lite om dess rika historia och att se uppvisningar.
   – Det känns oerhört positivt att vi kan göra detta gemensamt. Jag blir alltid väldigt glad när vi inom aikidon tränar tillsammans över klubbgränserna, det här tillfället känns lite som aikido i sitt essä.

Klockan 15.00 på scenen kommer det även att hållas en speciell uppvisning. Det handlar om Katori, svärdskolan med anor från 600 år tillbaka i tiden, som kommer att visa upp sig.

Text: Jonathan Broberg
Foto: Mikael Gauding (Stort tack för hjälpen med fotot!)

2
8
10