Svenskt EM-brons i kyokushin

18 april 2015  |  Jonathan Broberg


Cecilia Wallin, 23, från Mjölby men bosatt i Stockholm kämpade hem ett svenskt EM-brons i kyokushin (fullkontaktskarate) under mästerskapet som hålls i Warszawa, Polen. Wallin tävlade i mellanvikt, -65kg.
   – Jag är väldigt nöjd och glad, säger hon till budokampsport.se.

Det som för en vecka sedan knappt såg ut att bli en EM-resa slutade med ett imponerande EM-brons i kyokushin för Cecilia Wallin.

Ett efterhängset virus har hållit Wallin borta från träningen mer eller mindre sedan i november förra året.
   – Ja, det har varit påfrestande och det är egentligen bara de senaste fem veckorna som jag har kunnat träna. Jag bestämde mig för att ställa upp i EM i förra veckan. 

När matcherna emellerid startades syntes inte mycket av sjukdomsbesvären. Wallin gav polskan och hemmahoppet Dobroslawa Habraszka respass i första omgången. I den andra var det Nuria Garrido från Spanien som inte kunde stoppa svenskan – och vips var hon framme i semifinal.
   – Jag kände ändå mig hyggligt pigg och i den andra matchen fungerade mina sparkar bra, det avgjorde nog.

I semifinalen väntade Inga Mikstaite från Litauen, som inför mästerskapet var regerande Europamästare. 
   – Jag hade nästan glömt bort hur fruktansvärt hårt hon slår och det chockade mig kanske lite. Jag kom igång i slutet av matchen, men då var det redan för sent.

Men ett brons till Cecilia Wallin, trots att förberedelserna hade kunnat vara betydligt bättre.
   – Jag är väldigt nöjd och glad över min insats och det här bronset. Det känns mycket skönt.

Den andra svenskan i mellanvikten Johanna Rapp slutade på delad femte plats. Och, jodå, Inga Mikstaite försvarade sedermera sitt EM-guld.

Foto: Hamid Ershad Sarabi

2
8
10