Joel Löwenberg lämnar budokampsport.se

20 april 2015  |  Jonathan Broberg

Bloggaren och krönikören här på budokampsport.se Joel Löwenberg slutar. I en tid då hans företag går allt bättre, och kampsportandet likaså finns helt enkelt inte tid och motivation längre. 
   – Att jag slutar skriva här betyder ju inte att jag lämnar kampsportsvärlden, säger han.

Joel Löwenberg har bloggat och skrivit krönikor på budokampsport.se sedan den “nya” hemsidan lanserades för snart sex år sedan.

Nu lämnar Joel hemsidan och ska satsa ännu mer på sitt egna företag. 
   – Ja, det har varit en lång resa. Jag tror jag började skriva samma år som jag började med kampsport. Sedan den tiden tror jag det har varit fyra flyttar, tre år på universitet och en mängd olika jobb så det har verkligen varit en spännande resa. Det känns därför väldigt kul att kunna gå tillbaka och läsa igenom en dagboksbetraktelse över alla de åren som gått och minnas all den nervositet jag hade första gångerna jag steg in på mattan för att sparras eller tävla.

Joel, vad har varit roligt och mindre roligt?
   – Det mindre roliga är väl just det jag nämnde innan att skriva på beställning. Skrivande blir så mycket mer lustfyllt när det görs i lugn och ro och utan något direkt mål med texterna. Lite som att måla med ord. Det ska göras när andan faller på. Men å andra sidan det härliga i att få uttrycka sig, skriva för folk som läser och ha en plattform att synas på är väldigt smickrande. Och att dessutom få förtroendet att vara kvar under så många år är givetvis också det väldigt tacksamt. Jag gissar att jag är den förutom du själv som skrivit flest inlägg på den här sidan, möjligen med undantag för Stefan då också.

Vad kommer du att pyssla med mesta dels nu?
   – Jag är ju med och driver eller äger företag i lite olika former. Dels en e-handel, dels en mindre träningstudio utanför Göteborg, sedan mitt egna konsultföretag och sedan jobbar jag åt en friskvårdsanläggning på Avenyn som marknadsansvarig. Så jag ska nog kunna sysselsätta mig någorlunda väl även utan det här uppdraget. Sedan blir det väl en del träning också som vanligt. Att jag slutar skriva här betyder ju inte att jag lämnar kampsportsvärlden. Tvärtom, där är jag kvar i många, många år till hoppas jag.

Kommer du fortsätta blogga?
   – Jag skriver någorlunda sporadiskt på min egen hemsida joellowenberg.se. Men där handlar det mer om företagande och olika tankar kring den världen. Jag har drivit ett flertal olika bloggar genom åren och det ska faktiskt bli rätt skönt att bara få skriva när man känner sig manad, snarare än att försöka hålla en uppdatering för de som läser.

En andra röst om att Joel lämnar:
“Även de allra mest inpräntade vanor luckras med tiden upp och allt har ett slut. Joel har varit en fantastisk tillgång för hemsidan, som blir väldigt tuff att ersätta. Hans träffsäkra ton och hans alltid lika uppdaterande tyckande har passat väldigt bra in i det vi vill bygga på hemsidan. Jag önskar så klart honom all lycka i framtiden, och hoppas att hans skarpa penna kommer synas i kampsportssfären titt som tätt ändå. För den behövs. Tack för allt, Joel!” //Jonathan Broberg

2
8
10