Klart: Kampsportsveckan i Visby startar upp i sommar

7 maj 2015  |  Jonathan Broberg


Stockholmsveckan. Medeltidsveckan. Addera nu även till ytterligare en temavecka i Visby under högsommaren – kampsportsveckan. Projektet leds av Stockholm/Gotlands Budo & Kampsportsförbund och inträffar 8-11 juli i sommar.
   – Kampsportsveckan ska fungera som ett kul, utåtriktat och socialt event för både allmänhet och kampsportsutövare, säger en av initiativtagarna Peder Finnsiö till budokampsport.se.

Få svenska städer symboliserar sommaren så starkt som Visby. Och det finns två stora temaveckor som är starkt förknippade med sommaren där, Medeltidsveckan och Stockholmsveckan.

Nu är det klart med ytterligare en stark sommarvecka i den vackra hansasommarstaden – kampsportsveckan. Ett event initierat av Stockholm/Gotlands Budo & Kampsportsförbund.
   – Vi kör seminarier och öppna läger, uppvisningar i traditionell kampsport, bland annat kinesisk Shaolin Kung fu och på kvällen den 11:e juli blir det en stor gala med tävlingsmatcher på Gutevallen, berättar Peder.

Håkan Ozan ansvarar för galan och han ser väldigt mycket fram emot kvällen den 11:e juli.
   – Galan på kvällen kommer ju att gå i en fantastisk miljö, så vi tror på fantastisk stämning. Vi siktar på att ha stora delar av den svenska eliten i ringen en sådan magisk kväll. Målet är inget annat än att bjuda på suverän underhållning.

För mer information, se länken.

Text och foto: Jonathan Broberg

2
8
10