Cedervall ut mot den japanske mästaren

29 maj 2015  |  Jonathan Broberg


Det blev ingen David-mot-Goliat-seger den här gången heller. Jimmy Cedervall försökte hota VM:s stora affischnamn, Yuya Takenouchi från Japan, men föll med klara 2-0.
   – Jag visste om lottningen och att jag skulle få honom i andra rundan, jag gjorde mitt bästa men han var för bra, helt enkelt, säger han inte allt för nedstämt till budokampsport.se.

Jimmy Cedervall var den av de svenska herrarna som nådde längst i VM i kendo. Han visade fram till den andra utslagsrundan prov på fina, och breda, kvaliteter.

Men när den japanske storstjärnan, till likaledes den Japanmästaren, Yuya Takenouchi stod för motståndet, räckte svensken inte till.
   – Jag hoppas att jag kanske skulle få till en teknik och få en poäng och få honom ur balans, men han var alldeles för bra. Brutalt bra. Det kändes som att han kunde attackera från alla möjliga vinklar.

Ett tag i matchen, då ställningen fortfarande var 0-0, tycktes det ändå som att Cedervall hade en möjlighet att skaka japanske mästaren.
   – Kanske lite, men när han fick sin poäng växte han och – nej, jag var faktiskt inte riktigt nära. Men det var lärorikt att möta honom.

Cedervall blev med det bäste svensk på VM bland herrarna.
   – Jag är nöjd med mitt VM. Jag tycker jag har gjort mitt yttersta och jag har haft en avslappnad kendo under både poolen och första utslagsmatchen. Sedan är det aldrig kul att förlora, men ja, jag känner mig nöjd över min prestation.

Text och foto: Jonathan Broberg

2
8
10