Göran Gutiérrez-Aranda vidare från poolen efter rysare

29 maj 2015  |  Jonathan Broberg


Britten Richard Edmondson tog ledningen i öppningsmatchen i VM i kendo mot Göran Gutiérrez-Aranda, men svensken vände och vann efter förlängning i en rysarmatch.
   – Skönt att vara vidare, och skönt att kunna vända ett underläge, säger han till budokampsport.se just efter segern och poolavancemanget.

Normalt sett utgörs poolspelen i kendo av tre tävlanden, men i pool 8 för herrar fanns bara två namn. Därför blev matchen mellan Göran Gutiérrez-Aranda och engelsmannen Richard Edmondson en direkt avgörande match om poolsegern.

Men det började illa för Gutiérrez-Aranda som tappade kontrollen på britten efter drygt två minuter och hamnade i ett poängs underläge.
   – Jag ville känna av hans jodanstil, att han går med två händer upp över huvudet, och hade lite problem inledningsvis med avståndet. Det blev bättre efterhand.

Kvitterade sent
Jo, för svensken gick på offensiven med vetskapen att en kvitteringspoäng var direkt avgörande för resten av VM. Och den kom, med drygt en minut kvar.
   – Det blev lite intervallkendo från min sida och jag kände att han blev trött. Jag pressade honom ganska hårt och fick tillslut utdelning.

I förlängningen tog det nästan nio minuter att avgöra. En maratonmatch i dessa sammanhang.
   – han var tröttare än mig och jag kände ändå att jag hade honom, men visst var det härligt att vinna och att känna att man kan vända.

Text och foto: Jonathan Broberg

2
8
10