Michiko Komaki utslagen i poolspelet

30 maj 2015  |  Jonathan Broberg


Det blev ingen fullträff i VM:s individuella tävling för Michiko Komaki. Ett misstag i första matchen mot Nurlin Amirudin från Malaysia förstörde för henne. Då hjälpte det inte att hon smått mirakulöst vände och vann den andra matchen i poolen.
   – Det var synd, jag blev för passiv i första matchen, säger hon till budokampsport.se.

Michiko Komaki pressade malaysiskan Nurlin Amirudin till en förlängning i poolens första match i VM i Tokyo.

Länge hade också Komaki kontroll på händelserna, som det tycktes. Men en rapp kontring gav Amirudin den avgörande poängen.
   – Jag var lite passiv under hela matchen. Jag väntade på läge som egentligen aldrig kom, och det gjorde hon också. Det blev en lite lurig match, och den här gången var det jag som förlorade, tyvärr.

I måstematchen mot Veronica Orasch från Schweiz hamnade Komaki i trubbel nästan med en gång och släppte till ett tidigt underläge. Men efter ett fall i matchen vände svenskan.
   – Det var kanske det som behövdes för att jag skulle vakna. Men det var ju tyvärr också lite för sent.

Jo, för även om Komaki efter fallet fick igång en stark offensiv och vände matchen med två sena poänger, räckte det inte till avancemang eftersom Amirudin enkelt besegrade Orasch i poolens avslutande fight.
   – Jag är ruggigt revanschsugen och längtar till lagtävlingen nu. Det blev inte det individuella VM jag hade tänkt mig, men så är det ibland. Nu är det bara att ladda om till lagtävlingen.

Och den avgörs om några timmar.

Text och foto: Jonathan Broberg

2
8
10