Sverige besegrade Storbritannien i första poolmatchen

30 maj 2015  |  Jonathan Broberg


Sverige vann över Storbritannien när damernas lagtävlingen inleddes I Tokyo-VM. Detta med minsta möjliga marginal. Tre matcher slutade oavgjort (0-0), en svensk seger med 2-1 och en brittiska med 0-1. Sverige vann därmed efter fler tagna poäng.

Match 1) Fanny Lindström-Jenny Nash (0-0)
Matchen blev en taktisk, bevakande, historia där ingen ville vika sig en millimeter. Fanny Lindström var den något mer aktive av de båda och den som påtagligast ville framåt. Men attackerna slutade poänglösa, likaså brittiskans och ställningen efter den viktiga första matchen var delad.

Match 2) Ellen Jönsson-Li Wan Po (0-0)
Det blev ännu en ytterst tillknäppt match med få öppningar, om ens någon. Jönsson låg klokt och väntade på ett läge, men Wan Po väntade precis lika begåvat. På slutet hade Jönsson en bra attack som dock inte belönades av domarna.

Match 3) Michiko Komaki-Emily Knight (2-0)
En frustande revanschsugen Komaki efter missen i den individuella tävlingen gick på offensiven direkt. Det var full fart från första anfall och Knight hängde slutligen inte med i det närmast furiösa tempo som svenskan drog upp. Matchen slutade 2-0 och öppnade dörren till svensk seger på vid gavel.

Match 4) Maja Vågberg-Rosanna Riches (0-1)
Vågberg och Sverige hade Komakis vinst att gå på och det var en tydlig matchbild: brittiskan sökte på alla sätt en öppning i det säkra svenska försvaret. Den kom på slutet och renderade britterna kontakt inför slutmatchen. Men Vågberg kontrollerade händelserna i mål utan att släppa till fler poäng.

Match 5) Micaela Ahlstam-Geraldina Wattson (0-0)
För när stafettpinnen lämnades över för sista sträckan till Micaela Ahlstam var Sverige först in på upploppet. Och en hur kylig Ahlstam som helst såg till att hålla Wattson borta från poängprotokollet. Förvisso antecknades inte heller Ahlstam för någon poäng, men det räckte med 0-0 för att säkra Sveriges totalseger i matchen.

Nästa match avgör vilket lag som vinner poolen, Sverige eller Belgien om en liten stund.

Text och foto: Jonathan Broberg

2
8
10