Sverige utslaget efter tung förlust mot Belgien

30 maj 2015  |  Jonathan Broberg


Belgien satta högsta fart från start i matchen om poolsegern. Systrarna van Laecken knäckte Sverige med två tunga 2-0-segrar. Det hjälpte inte att Michiko Komaki presterade suverän kendo och vann sin match igen. Sverige förlorade med 3-1 i segrar och 6-2 i poäng.

Match 1) Fanny Lindström-Sara van Laecken (0-2)
I den så viktiga första matchen gick belgiskan till attack direkt och drev matchbilden och pressade Fanny Lindström rätt hårt. Och just som man kunde tro att Lindström ridit ut den värsta stormen och börjat komma in i matchen åkte hon på en baklängespoäng. Tätt därpå följde ännu en och matchen var förlorad.

Match 2) Ellen Jönsson-Freija Hont (0-2)
Jönsson hade med sig vetskapen om att ytterligare en 0-2-förlust i baken troligen skulle innebära VM-sorti. Och blev kanske lite tagen av stundens allvar alltför passiv inledningsvis. När Hont så tråcklade till sig en 0-1-ledning hade belgiskorna verkligen vind i seglen. Det blev ännu en svidande svensk 0-2-förlust och en mardrömsöppning av poolfinalen.

Match 3) Michiko Komaki-Rachel Buysse (2-0)
Tänk om Komaki hade presterat liknande kendo i den individuella tävlingen! För oj, vad hon gick ut och körde över den rutinerade belgiskan Rachel Buysse. Det var full satsning fråb svenskan från första attack och när precisionen infann sig i mitten av matchen tog hon två tämligen snabba poäng, och höll med det Sverige kvar i matchen.

Match 4) Micaela Ahlstam-Lisa van Laecken (0-2)
Förbundskapten Kumi Sato coachade Ahlstam redan i match fyra istället för fem, som mot Storbritannien. Ahlstam höll också länge jämna steg med Lisa van Laecken. Men när svenskans offensiv mojnade i matchens mittparti vaknade en tillbakatryckt belgiska till liv och stal showen. En ny 0-2-förlust och Belgien hade vunnit poolen och avancerat vidare till första utslagsrundan.

Match 5) Maja Vågberg-Annick Pollet (0-0)
Den sista matchen var i praktiken bara av akademiskt intresse och en chans för Maja Vågberg att snygga till siffrorna lite. Och nog gjorde hon ett tappert försök mot Annick Pollet, men belgiskan såg bara till att hålla svenskan på behagligt avstånd. Matchen slutade oavgjort 0-0 och med det hade hela matchen slutat med belgisk seger, med 3-1 i segrar och 6-2 i poäng.

Text och foto: Jonathan Broberg

2
8
10