Sverige körde över Norge

31 maj 2015  |  Jonathan Broberg


Det svenska herrlaget fick en drömöppning på lagtävlingen under sista tävlingsdagen i Tokyo. Matchen mot Norge blev aldrig någon riktig match, Sverige dominerade fullständigt och vann med 4-0 i segrar och 8-1 i poäng.

Match 1) Göran Gutiérrez-Aranda-Allan Le (2-0)
Gutiérrez-Aranda är i lysande slag, det visade han under den individuella tävlingen och under den första matchen mot Norges Allan Le var det spel mot ett mål. Norrmannen tilläts knappt ett anfall och svensken vann med enkla 2-0, och gav Sverige ledningen i den så viktiga första matchen.

Match 2) Ambjörn Holmkvist-Håkon Erikson (2-0)
Den finurlige Holmkvist öppnade lite avvaktande för att sedan öka tempot ju längre matchen led. Och när det väl gjordes hade Håkon Erikson inget att sätta emot. En ny svensk 2-0-seger och en drömöppning på lagtävlingen.

Match 3) Josef Segerstedt-Kenneth Fredheim (1-0)
Josef Segerstedt inledde positivt mot Kenneth Fredheim. Redan innan attacken som gav 1-0 och så småningom säkrade den svensk seger hade han bud på poäng. Norrmannen försökte sedan febrilt hålla liv i matchen och satsade hårt framåt, men utan resultat.

Match 4) Juan Sebastian Sato-Folatre-Anders Lunde (2-0)
Ytterligare en imponerade säker svensk seger. Sato-Folatre fick tidigt hål på det norska försvaret och kunde sedan defilera hem segern. Anders Lunde hade inte mycket att hämta.

Match 5) Jimmy Cedervall-Terje Andersen (1-1)
Cedervall gjorde kanske ingen stormatch mot Terje Andersen. Visserligen blev det ledning i matchens mitt efter ett väl genomtänkt anfall. Men Andersen kvitterade på slutet och tog därmed Norges enda poäng i matchen.

Text och foto: Jonathan Broberg

2
8
10