Nyheter

Fredrik Widgren siktar på EM-guld i jujutsu i helgen


I helgen är det dags för EM i jujutsu, som denna gång hålls i Amere i Holland. Sveriges största medaljhopp är som brukligt numera Fredrik Widgren, 21, från Nacka.
   - Jag har inget i EM att göra om jag inte åker dit för att vinna guld, säger han till budokampsport.se.


I helgen är det dags för EM i jujutsu, som denna gång hålls i Amere i Holland. Sveriges största medaljhopp är som brukligt numera Fredrik Widgren, 21, från Nacka.
   – Jag har inget i EM att göra om jag inte åker dit för att vinna guld, säger han till budokampsport.se.

Sverige har haft fina medaljskörder under jujutsumästerskapen de senaste åren. Allt som oftast har Fredrik Widgren varit en veritabel medaljmaskin.

I helgen siktar VM-bronsmedaljören från ifjol på ännu en stor mästerskapsmedalj, när EM i jujutsu hålls.
   – Jag är avslappnad, känner mig lugn och harmonisk i kroppen. Jag har ingen press på mig själv, men kommer jag inte hem med medalj hade jag varit grymt besviken.

Uppladdningen inför mästerskapet har varit exemplariskt.
   – Ja, jag och min tränare Ricard Carneborn har lagt upp samma träningsupplägg som vi brukar, och det känns tryggt att veta att det har fungerat bra hittills, så man inte behöver ändra så mycket fram och tillbaka.

Fredrik Widgren slog igenom med dunder och brak som 18-åring, då han vann VM-silver. Just idag faktiskt fyller han 21, men han har redan smått otrolig meritförteckning på sitt cv.
   – Man har varit med ett tag nu och jag känner att jag har etablerat mig i världstoppen. Samtidigt gäller det att inte slappna av och vara nöjd, jag åker för att vinna. Jag har inget här att göra annars.

Men konkurrensen i Widgrens viktklass är direkt mördande. Här finns bland andra den franske storstjärnan Kunza.
   – Vi är väl 6-8 killar som slåss om medaljerna. Det är stentufft och det gäller att vara med från första början. Men det ska bli sjukt kul. Jag får göra något av det roligaste jag vet och känner mig trygg och lugn.

Budokampsport.se kommer att följa mästerskapet i Holland på plats. 

Text och foto: Jonathan Broberg