Landslagsbataljen på SM i kickboxning – Dalia Ali vill ta sitt första SM-guld

4 juni 2015  |  Jonathan Broberg


På lördag är det dags för SM i kickboxning. Och en match sticker ut lite mer än de andra. Den i damernas -56kg, för där möts landslagsstjärnorna Dalia Ali och Camila Rivarola i en på förhand häftig matchning.
   – Alla matcher har ett värde för mig, med att få vinna ett SM är en milstolpe, säger Dalia Ali till budokampsport.se.

Det är bråda dagar för juridikstudenten och kickboxaren Dalia Ali. I morgon, fredag, väntar en tenta i associationsrätt och på lördag går hon match om SM-titeln.

Och matchen mellan Dalia Ali och Camila Rivarola i damernas -56kg är på pappret den mest intressanta matchen. Båda tillhör landslaget och båda har vunnit internationella framgångar.
   – Camila är en duktig fighter. Vi har mötts flera gånger förr och vi har ett bra utbyte av varandra i matcherna. Nu får vi se vem som har utvecklats mest sedan vi sist möttes.

Ifjol vann Ali EM-brons under mästerskapet i spanska Bilbao. På lördag vill hon ta sitt första SM-guld.
   – Jag har ett silver sedan tidigare, så det hade så klart varit kul att vinna. Alla matcher har ett värde för mig, men att få vinna ett SM-guld är en milstolpe.

Och formen, trots tung tid av studier, är bra. Fast Dalia drar nytta av kickboxningen i studierna, och vice versa.
   – Ja, jag känner mig stark och bra, det här är det sista som händer den här säsongen för mig så jag vill avsluta den bra. Hade jag inte haft kickboxningen att ta ut energin på hade jag inte kunnat sitta still och plugga. Och hade jag inte pluggat hade jag nog inte längtat till kickboxningen lika mycket heller.

SM i kickboxning kommer att hållas i Stockholm Kickboxnings lokaler på Gästrikegatan i Stockholm på lördag.

Text: Jonathan Broberg
Foto: Matilda Ritzén/Jonathan Broberg

2
8
10