Efter VM-guldet: Livet leker för Maxine Thylin

Det var för ett par veckor sedan som Maxine Thylin först vann VM-guld i BJJ för brunbälten, och i samma veva graderades till svart bälte.
   – Den här framgången betyder så otroligt mycket för mig, säger han till budokampsport.se.

10 juni 2015  |  Jonathan Broberg

Det var för ett par veckor sedan som Maxine Thylin först vann VM-guld i BJJ för brunbälten, och i samma veva graderades till svart bälte.
   – Den här framgången betyder så otroligt mycket för mig, säger han till budokampsport.se.

Maxine Thylin är svensk BJJ:s nästa svartbältare – och världsmästarinna. Hennes otroliga framgångar under veckan i Long Beach skedde för nästan två veckor sedan.

Maxines väg till guldet gick via seger över en japanska, seger mot en brittiska, seger mot en tuff brasilianska och i finalen mötte hon ännu en från Brasilien, och beskriver guldmatchen så här:
   – Jag hade sett henne köra lite under dagen och verkade som om hon kör väldigt passivt och en eller två gånger i matchen exploderar i ett försök. Matchen börjar, vi båda går väldigt lågt, jag drar guard och hon försöker hoppa över min guard till mount men jag rullar upp på alla fyra och tar tillbaka henne i stängd guard. Hon leder på en fördel och sitter min guard och är super passiv. Jag jobbar på stryp och svep men hon är väldigt stark och sitter bara och håller tight. Men jag fortsätter hota med försök tills jag ser en arm och går för armbar. Den sitter och jag är världsmästarinna! Kändes helt sjukt bra!

Maxine, hur kände du i kroppen efter VM-guldet var säkrat?
   – Så fort jag vunnit så var jag ju bara helt euforiskt glad. Kände mig fysiskt på topp genom alla matcher. Visst jag blev trött men aldrig för trött och ingen mjölksyra. Så när jag vinner känns det som om jag skulle kunna springa ett maraton. Så fort adrenalinet försvinner dock några minuter efter så kommer tröttheten och jag är mer redo för att sova än något annat.

Vad betyder framgången för dig?
   – Den här framgången betyder så otroligt mycket för mig. På samma gång som det bara är ett steg på vägen. Jag har tävlat i många år och lyckats vinna alla tävlingar förutom just VM med dräkt. Har varit lite av en mental grej, har haft år där jag vunnit över mina motståndare hela året och sen möter dem på VM och förlorat då. Så det kändes så fantastiskt underbart att få visa min jiujitsu som den verkligen är på VM i år. Det betyder otroligt mycket för att jag har kämpat så otroligt mycket för att nå högst upp på VM. Det är ett kvitto för allt hårt jobb. På samma gång som det bara är början. Mitt mål är att vinna VM som svartbälte. Så det betyder mycket men är också bara ett delmål.

Du passade också på att gradera till ett svart bälte, hur känns det?
   – Att gradera till svart bälte är fortfarande lite overkligt. Bältet är fortfarande helt stelt haha. Men även det känns riktigt bra. Det är en milstolpe, ett av de största delmålen. Nu börjar resan på riktigt, och jag är redo.

Text: Jonathan Broberg
Foto: nackadojo.se

2
8
10