Invictadebuten bara två veckor bort för Pannie Kianzad

24 juni 2015  |  Jonathan Broberg


Allt medan semestertider sveper in i allt högre frekvens är det full sysselsättning för Sveriges största kvinnliga MMA-stjärna Pannie Kianzad. Debutmatchen i den mäktiga organisationen Invicta står för dörren, endast två veckor bort.
   – Allt känns bra, formen, vikten. Jag kommer vara så redo, säger hon till budokampsport.se.

Ifjol slog Pannie Kianzad igenom med dunder och brak i MMA-världen. Hennes titelseger i Cage Warriors blev en milstolpe, inte enbart för Kianzad själv utan för svensk MMA.

I våras skrev hon på för Invicta, den största organisationen i MMA för kvinnor förutom UFC:s damdivisioner. Och om två veckor kliver Pannie in i Invictaburen för första gången – på The Cosmopolitan i Las Vegas.
   – Klart det känns häftigt och stort att vara med på ett sådant tungt matchkort, med två titelmatcher. Samtidigt har jag skaffat på mig erfarenheter i Europa och känner ingen större press, det ska bli kul.

23-åriga Pannie Kianzad har hunnit med sju professionella MMA-matcher. Samtliga har hon vunnit. Motståndaren i Las Vegas, Jessica Rose-Clark har vunnit fem matcher och förlorat en.
   – Hon gillar att brottas och grisa och så, men är heller inte rädd för att ta matcher stående. Hon har vunnit över meriterat motstånd och, ja, det känns som det blir ett bra namn att vinna mot.

Pannie går nu in i sista sparringveckan inför matchen, och tar hjälp av amatörlandslagets VM-aktuella Cornelia Holm.
   – Ja, det blir en tuff och bra sparringpartner och jag är väldigt tacksam över att hon vill hjälpa till och sparras lite. Jag uppskattar det verkligen.

“Så klart stolt”
Länge har Pannies blickar varit riktade mot Invicta. Nu när hon snart ska debutera i organisationen törstar hon ändå efter fler större utmaningar.
   – Jag är kvar i Invicta så länge som folk vill att jag ska vara det. Jag är så klart stolt över att vara här, men samtidigt är jag inte nöjd. Jag vill nå längre än så här. Jag vet faktiskt inte vad som händer om jag skulle vinna den här matchen, och det gör det hela ännu mer spännande.

Text: Jonathan Broberg
Foto: Hamid Ershad Sarabi

2
8
10