Emelie Roos svenskt medaljhopp i EM i taido

4 augusti 2015  |  Jonathan Broberg


I helgen, närmare bestämt på lördag, är det dags för SM i taido i Grebbestad på västkusten. Sverige har flera goda medaljchanser och en är den regerande svenska mästarinnan i jissen (fightdelen av taido) Emelie Roos,22.
   – Det känns bra, jag har haft ett bra upplägg och det ska bli kul, säger hon till budokampsport.se.

Emelie Roos är den nya generationens taidokas i Sverige som tagit plats i landslaget. Roos är också regerande svensk mästarinna och på senare tid utvecklats enormt.

Under EM i Grebbestad på lördag 22-årigen från Uddevalla, men bosatt i Göteborg, ett stort svenskt medaljhopp. Kanske också det starkaste guldhoppet under mästerskapet.
   – Det känns bra inför EM, jag har haft ett fint upplägg med bra träning.

Hennes målsättning är guld.
   – När jag ställer upp i en tävling vill jag alltid vinna allt, och det är ingen skillnad nu. Men främst vill jag prestera så bra taido som jag bara kan.

Största konkurrenten – Finland
Sverige är en stark taidonation i Europa och flera medaljchanser finns. Men Europas kanske starkaste nation är ett närbeläget grannland.
   – Jag har väl hygglig koll på mina eventuella motståndare, men det är alltid finskorna som kommer att vara svårast att besegra.

Att mästerskapet går i Sverige ser Emelie positivt på.
   – Ja, det är skönt att det inte blir så lång resa. Sedan är det speciellt att ha möjlighet att kunna vinna en EM-medalj på hemmaplan.

Text och foto: Jonathan Broberg

2
8
10