Pannie inför titelmatchen: ”Jag vet att jag håller världsklass”


Den 12 september går Pannie Kianzad upp i buren mot Tonya Eveinger om titeln i Invictas bantamweight. Matchen kan vid vinst öppna upp för Pannie i UFC.
   – Jag känner att jag har alla chanser i världen att slå henne, säger Kianzad till budokampsport.se.

28 augusti 2015  |  Jonathan Broberg


Den 12 september går Pannie Kianzad upp i buren mot Tonya Eveinger om titeln i Invictas bantamweight. Matchen kan vid vinst öppna upp för Pannie i UFC.
   – Jag känner att jag har alla chanser i världen att slå henne, säger Kianzad till budokampsport.se.

Förra hösten vann Pannie Kianzad titeln i Cage Warriors och belönades med ett Invicta-kontrakt. Väl där blev det i våras seger direkt över Jessica Rose-Clark.

Och redan nu får alltså 23-åringen chansen om bantamtiteln, mot rutinerade veteranen Tonya Evinger i Kansas City.
   – Hon är en unik människa… (skratt). Nä, men hon är duktig och rankad högt, vilket är bra för mig. Jag har alla chanser i världen att slå henne och då är det jag som blir rankad högt sedan. Jag har tränat så hårt jag har kunnat och jag känner mig väldigt väl förberedd.

I senaste matchen flörtade Pannie Kianzad rejält med den amerikanska publiken inför matchen. Trots det räknar hon inte med speciellt stort stöd i den här matchen.
   – Nej, jag tror det är svårt att bli populär på hennes hemmaplan, men vi har planerat en show för invägningen. Jag tyckte i förra matchen att amerikanerna var lite stela, jag kände mig flamsig fast jag bara var mig själv.

“Blir show”
Kianzad bjuder alltid på sig själv och har en skön framtoning kryddat med ett starkt självförtroende inför matchen. Och tacka för det. Fortfarande vet hon inte hur det känns att förlora som proffs.
   – Det blir show i matchen också. Ja, det har gått bra för mig hittills och jag tror på en galen match. Hon är rätt oortodox i sin stil, och jag är… inte så oortodox. Det blir roligt.

För Pannies del gör det faktiskt detsamma att det är en titelmatch.
   – Ja, titel eller inte så ska jag ju ändå möta henne. Det känns inget speciellt så för min del, utan det är en match som vilken som helst. Jag tar det lite med ro. Jag vet att jag håller världsklass.

Text: Jonathan Broberg
Foto: Hamid Ershad Sarabi

0
0
0