Senaste nytt: Dalia Ali enkelt vidare


En av Sveriges stora medaljhopp under VM i kickboxning Dalia Ali gick in i tävlingen på bästa sätt. Ali lyckades med sin snabba och tekniska kickboxning och vann övertygande mot italienskan Valentina Murgia i damernas low kick – 56kg.
   – Skönt att kicka igång VM med en vinst, säger hon till budokampsport.se.

27 oktober 2015  |  Jonathan Broberg


En av Sveriges stora medaljhopp under VM i kickboxning Dalia Ali gick in i tävlingen på bästa sätt. Ali lyckades med sin snabba och tekniska kickboxning och vann övertygande mot italienskan Valentina Murgia i damernas low kick – 56kg.
   – Skönt att kicka igång VM med en vinst, säger hon till budokampsport.se.

Ifjol vann Dalia Ali ett EM-brons. I år är hon ute efter ny medalj, kanske till och med av än ädlare valör. Och VM i Belgrad kunde knappast ha börjat bättre.

Italienskan Valentina Murgia hade fullt sjå med att freda sig från den svenska stjärnans teknikarsenal. Det blev en ganska behaglig första resa för Ali.
   – Mitt fokus var inställt på uppgiften som var att styra matchen från början och att vara bestämd. Redan i första ronden kände jag att jag var träffsäker och försökte hela tiden ligga steget före, riktigt skön känsla att bära vidare till nästa fight.

Text: Jonathan Broberg
Foto: Matilda Ritzén

51
43
52