Senaste nytt: Jennifer Österlin vidare till semifinal

29 oktober 2015  |  Jonathan Broberg


Det blev en kvartsfinal med mer kamp än grannlåt, men vad gjorde det. Jennifer Österlin är återigen en medaljör på ett stort mästerskap, efter att ha sugit musten ur marockanskan Farih Sabah.
   – Det har varit ett tungt år sedan jag gick match sist och det varit en lång och tung väg tillbaka, säger Österlin till budokampsport.se.

Det blev en lite märklig kvartsfinal mellan Jennifer Österlin och Farih Sabah i damernas kvartsfinal i K1 -71kg.

Jennifer Österlin, som är tillbaka i de stora sammanhangen efter lång frånvaro, såg ut som hon brukade. Full fart framåt, och rätt in i klinch.

Farih Sabah hängde med hyfsat i den första ronden, men de ideliga hårda och pricksäkra svenska knäna i klinchen tog så småningom ut sin rätt.

Ju längre matchen led desto tyngre hade marockanskan det att freda sig och Jennifer Österlin vann tillslut tämligen ohotat och är klar för semifinal, och dessutom säkrat en ny svensk VM-medalj. Ny återstår bara att se vilken valör dessa medaljer får.
   – Det var en jämn första rond kändes det som. Jag tog de första poängen sedan gick hon om, men när jag gick till vilan efter första så kändes det som jag ledde. Jag kände mig stark under matchen, och fick in några riktigt bra knän. De låga sparkarna kändes också bra och jag hoppas jag ska få till mina kombinationer ännu bättre till semifinal-matchen.

Text: Jonathan Broberg
Foto: Olof Pettersson

2
8
10