Fredrik Widgren har aldrig varit bättre

19 november 2015  |  Jonathan Broberg


VM i Bangkok blir Fredrik Widgrens tredje VM-turnering som senior. Det första var i Wien 2012 och då blev det VM-silver. Nu är Widgren 21 år gammal och väldigt mycket mer erfaren än då.

Och han har aldrig känt sig så här bra förr.
   – Jag har lagt ner hela mitt hjärta i detta VM, jag kan ärligt säga att jag aldrig haft en bättre uppladdning förr. Ricard Carneborn har lagt upp det hela på ett fantastiskt sätt. Dessutom känner jag mig stark, jag har inte haft några skador och jag har fått vara frisk och tränat så som jag velat.

Och det är ingen tvekan om vad målsättningen är.
   – Jag är här för att vinna guld.

Fredrik, jag träffade dig första gången i Wien 2012. Du var då debutant och du sade likadant till mig då. Du ville vinna guld.
   – Ja, alltså det kanske då lät lite väl optimistiskt. Jag var bara 18 år. Men jag kom hem med silver och var nära guldet då, och egentligen är det samma inställning jag har till VM nu. Jag vill verkligen vinna, och tror att jag kan göra det också.
   – Nu har jag lagt ner hela mitt hjärta i detta. Jag har inte studerat, jobbat ganska lite, och tränar väldigt mycket. Jag har varit i Tyskland två gånger under hösten och tränat inför VM. Och nu är det här. Och det känns underbart.

Är du inte nervös längre?
   – Jo, det är klart, men jag ser nervositeten som en god kompis. Utan den kan man nog inte prestera på topp.

Text och foto: Jonathan Broberg

2
8
10