Max Hederström tog sig till fjärde omgången

20 november 2015  |  Jonathan Broberg


Max Hederström hade inte riktigt flytet med sig under jujutsu-VM:s första tävlingsdag. Han vann övertygande premiären, men förlorade bittert i match två och tvingades till återkval i herrarnas -94kg i stilen ne waza. Väl där blev det en seger och sedan en förlust
.

Max Hederström besegrade fransmannen Ilyes Barafane i herrarnas -94kg i stilen ne waza med 8-2. Hederström tog direkt tag i taktpinnen och kontrollerade matchen från första till sista sekund.

Hederström stötte ihop med Alketbi från Förenade Arabemiraten i andra matchen. I en trevande och avvaktande inledning var det än Hederström som kopplade grepp om matchbilden. Men i matchens skälvande sekunder fick Alketbi nästan in ett kast, där Hederström tillsynes försvarade sig skickligt, men där Alketbi ändå tilldömdes fyra poäng, matchens enda poäng överhuvudtaget. 

Efter matchen var det upprörda svenska miner och en lång domarkonferens. Framförallt menade man från svenskt håll att Hederström hade liknande tekniker som inte belönades.

Tredje matchen, återkvalet, för Max Hederström var mot Ihab Janeb från Jordanien. I en otäckt liknande drabbning som matchen mot Alketbi blev det poänglöst hela tiden ut. Men Hederström hade fyra fördelar, vilket bärgade segern.

I den fjärde omgången stötte Hederström ihop med den belgiska stjärnan Minguet, som tog en tidig ledning och drygade sedan ut och vann på ett lås efter drygt tre minuter av matchen. Därmed är VM över för Hederström, som ändå visade goda kvaliteter och fina tekniker.

Text och foto: Jonathan Broberg
 

0
0
0