Nagelbitare när Vistam förlorade bronset

21 november 2015  |  Jonathan Broberg


VM-debutanten Isabelle Vistam, 19, gjorde en stor insats mot tyskan Mandy Sonnemann i damernas -62kg fight. Trots ett tidigt tyskt grepp om matchen kom Vistam tillbaka och svarade för en ypperlig insats. Men tyskan avgjorde med bara sekunder kvar av matchen.

Efter halva matchen ledde tyskan Mandy Sonnemann behagligt med 9-5. Då hittade plötsligt den unga svenskan, VM-debutanten, Isabelle Vistam nya krafter och bronsmatchen levde ända in i de sista sekunderna.

Vistam hämtade upp till 9-9, tyskan gick fram till 12-10 med tio sekunder kvar och Vistam jagade Sonnemann in i det sista. I matchens sista sekund kom en slagväxling, men det var tyskan som fick poängen ifrån den och vann bronset med en hårsmån, 16-10.

Text och foto: Jonathan Broberg

2
8
10