William Seth-Wenzel är klar för bronsmatch

21 november 2015  |  Jonathan Broberg


William Seth-Wenzel startade VM i herrarnas fight -85kg på ett föredömligt vis. Den rutinerade belgaren Sami Loussif hade fullt sjå inledningsvis att freda sig mot den unge svenskens offensiv. Det var högt tempo, poänggivande tekniker och efter halva matchen hade Seth-Wenzel skaffat sig en 18-6-ledning.

Loussif försökte ändra matchbilden. Han blev, precis som man måste, lite mer chansartad och fick följaktligen in ett par tekniker, men segern kändes aldrig riktigt hotad. En drömöppning för William Seth-Wenzel.

VM:s häftigaste vändning. Det kan mycket väl vara så att andra omgången mellan William Seth Wenzel och Tomas Krajewski från Polen. Seth-Wenzel inledde magnifikt och roffade åt sig en snabb 4-0-ledning, men via tunga kast och några snabba polska kombinationer hade ledningen förvandlats till ett hotfullt 4-9-underläge med bara minuten kvar.

Då vaknade Seth-Wenzel igen och började plocka poäng. Med bara tio sekunder kvar av matchen ledde Krajewski med 13-11. Men först kvitterade Seth-Wenzel och i matchens absolut sista sekund kom ytterligare en vänsterträff på polacken och vändningen var ett högdramaturgiskt, och fantastiskt, faktum.

Klar för bronsmatch
I semifinal ställdes Seth Wenzel mot den danske suveränen i viktklassen Mikkel Willard, som är obesegrad under detta år. Och även om William försökte hitta vägar igenom det danske försvaret var Willard omutlig igen, och vann på en full ippon efter 1.28.

Text och foto: Jonathan Broberg 

2
8
10