Internationellt toppläger i jujutsu till Skåne

16 december 2015  |  Jonathan Broberg


Den 2-4 januari arrangeras det årliga Combat Camp i jujutsu. Detta hålls lägret i Dalby och arrangörerna tror på närmare 250 deltagare från omkring tio nationer. Hela det svenska landslaget kommer vara på plats.
   – Vi är stolta över att flera av världens starkaste nationer väljer att komma till Sverige för sina respektive säsongsstarter, säger en av arrangörerna Michael Kuntz, som också är det svenska jujutsulandslagets förbundskapten.

Sverige har på några år etablerat sig som en av de riktigt starka jujutsunationerna i världen. Under VM i Bangkok i november vann Sverige fem medaljer, ett guld, två silver och två brons och blev åttonde bästa nation i medaljligan.

I början på året, närmare bestämt mellan den 2-4 januari, kommer Combat Camp i jujutsu att hållas i Dalby. Och dit kommer hela det svenska landslaget och flera andra stora jujutsunationer, för att tillsammans starta upp den nya säsongen.
   – Det blir väldigt häftigt. Ifjol hade vi 240 deltagare från åtta nationer på lägret, säger Kuntz.

En av de som kommer att vara med är den nyblivna världsmästarinnan från Bangkok-VM Helena Edfeldt, som vann guldet i damernas ne waza -55kg. Dessutom kommer landslagets Jonas Lund, som numera tränar i just Dalby, att vara med på lägret. Också den forne holländska världsmästaren Rob Haans, som är en av Sverige landslagscoacher, huserar i Dalby.

Text och foto: Jonathan Broberg
 

2
8
10