Therese Gunnarsson utmanad om sin WAKO Pro-titel i kickboxning

13 januari 2016  |  Jonathan Broberg


2012 vann Therese Gunnarsson, 32, det absolut mest prestigefyllda en kickboxare kan vinna. Hemma i Sundspärlan i Helsingborg vann hon WAKO:s proffstitel, något endast Caroline Ek mäktat med. Nu är det klart med en drömutmaning. Den 24 juni i Monaco utmanas hon av fransyskan Anissa Meksen.
   – Det här är den största match du kan gå som kickboxare, säger Gunnarsson till budokampsport.se.

2011 blev Therese Gunnarsson amatörvärldsmästarinna. 2012 vann hon, som andra svenska genom tiderna, den mest prestigefyllda proffstiteln WAKO Pro.

Sedan dess har hon inte blivit utmanad och bältet har stannat i tryggt förvar hemma i Helsingborg. Till i sommar. Det är nämligen klart för ett drömmöte. Fransyskan Anissa Meksen kommer att utmana Gunnarsson om pro-bältet, vid en maffig gala i Monaco den 24 juni.
   – Det känns kul, riktigt roligt. Jag har chans att göra något ingen svensk förr har gjort om jag försvara titeln.

Inte kickboxats sedan 2013
Men det är inte riktigt samma förutsättningar nu som när Gunnarsson knep bältet av turkiskan Yeliz Koblay. Gunnarsson har inte kickboxats sedan 2013. Istället har hon jobbat sig in i landslaget i thaiboxning och vann brons vid stortävlingen World Cup i Thailand ifjol.
   – Jag har sagt det förr. Det finns en enda match som skulle få mig att kickboxas igen, och det är just den här utmaningen. Det kommer inte bli lätt, men det kommer bli en häftig upplevelse.

Therese Gunnarsson har haft en fantastisk kampsportskarriär. Hon är redan en historisk svensk kickboxare. Seger i Monaco i sommar skulle sannolikt innebära att hon är den mest meriterade svenska kickboxaren genom alla tider.

Text och foto: Jonathan Broberg

2
8
10