Genomgång av viktklasserna i thaiboxnings-SM: herrar -67kg

28 januari 2016  |  Jonathan Broberg

Svenska Budo & Kampsportsförbundets informatör Jonathan Broberg tar sig en djupare titt på SM i thaiboxnings viktklasser. Denna gång kikar han lite på herrarnas -67kg.

Viktklassen består av hela 16 thaiboxare. Här finns allt från talanger till veteraner och viktklassen känns öppen.

Jonas Berglund är en stabil thaiboxare som alltid presterar väl. Samuel Bark från Halmstad är rutinerad trots rätt ringa ålder och kan mycket väl vara den som SM-bältet knyts kring.

Patrik Hahn från Göteborg har samlat på sig en mängd matcherfarenheter i Thailand, med väldigt imponerande resultat och kan mycket väl utmana om titeln.

Varbergaren och veteranen Mario Cartagena kommer ha ett massivt publikstöd under SM på hemmaplan.

Nej, det bli en häftig kamp i denna viktklass.

Här är samtliga tävlande i viktklassen.

Johannes Söderberg
Ålder: 23
Klubb: Falu Muay Thai klubb
Kommentar:
”Har successivt utvecklats och är idag Faluns kanske mest kända thaiboxare. Smart, och duktig på att överraska med snabba tekniker och kan mycket väl utmana om medaljer redan i Varberg. Vann en stark match under gala i Ludvika under sena hösten ifjol som givit nödvändigt självförtroende.”

Kevin Mickelsson
Ålder: 17
Klubb: Klubb Stockholm Muay Thai
Kommentar:
”En jättetalang som gått från att tävla i -60kg till -67kg. Vann junior-SM för bara ett par helger sedan och har en spännande framtid framför sig. Att Mickelsson emellertid skulle kunna bland sig i medaljstriden skulle vara något av en skräll. Men en spännande SM-start.”

Patrik Hahn
Ålder: 22
Klubb: Fighter Muay Thai Förening
Kommentar:
”FMT håller i mångt och mycket på att bygga upp en ny generation thaiboxare. Patrik Hahn är en av de som vi kommer att behöva lägga på minnet. Framfusig, hård och snabb. Har skaffat sig fint CV i Thailand där han gått dryga tio matcher med fina resultat. Jag håller Hahn lite som en outsider i viktklassen och känslan kring honom är att han kan gå hela vägen, om han får till det.”

Ali D Harb
Ålder: 20
Klubb: Helsingborg Muay Thai IF
Kommentar:
”Ännu en ung lovande thaiboxare med en annalkande ljus framtid.Bra i defensiven och fin teknik i både klinch och på distans. Har samlat erfarenheter de senaste åren men får nog räkna med att det blir tufft att nå medaljer.”

Josef Huss (Yusef Ramadan)
Ålder: 23
Klubb: Golden Leaf
Kommentar:
”Ställde upp i SM 2015 men fick se sig besegrad i kvalet av Fredrik Björnander, som sedan vann guldet. Huss har en avig stil som i sina ljusaste stunder kan åsamka stora besvär för motståndet.”

Andreas Bjerenius
Ålder: 33
Klubb: Heavy hands Jönköping
Kommentar:
”Stor och tung och har en klok thaiboxningsstil. Har matchats smart under senare tid och är troligen enormt sugen på att, som Jönköpingsbo, få chansen att delta på ett VM i just Jönköping. Men vägen dit är lång och frågan är om Bjerenius räcker hela vägen.”

Sohel Akbari
Ålder: 24
Klubb: Malmö Muay Thai IF
Kommentar:
”En intressant SM-start. Akbari har vunnit matcher i såväl Thailand som här hemma i Sverige. Utrustad med kraftiga sparktekniker som kommer att vålla problem för motståndet. Har också fin boxning och blir farlig under SM.”

Emil Flystam
Ålder: 20
Klubb: Kampsportsföreningen Växjö Titans
Kommentar:
”Började med thaiboxning redan i elva års ålder och har en stigande formkurva. Gick en superfight i Borlänge under hösten och vann den. Är ganska allsidig i sin stil och kan hota i såväl klinch som på distans.”

Pooya Tabari
Ålder: 24
Klubb: BK Slagskeppet Muay Thai
Kommentar:
”Gick match på Battle of Sweden redan 2010 och har en gedigen kunskapsbank. Bra rörelsemönster, låg tyngdpunkt och svårträffad. Har utvecklats väl och det finns stor thaiboxning att plocka fram. Frågan är bara hur långt det räcker för Tabari.”

Christian Karlsson
Ålder: 19
Klubb: Allstars Kampsportsförening
Kommentar:
”Ånyo ett framtidslöfte, fostrad hos Allstars, som mycket väl kan blomma ut under SM. Har gått lite matcher i Muay Thai league och samlat erfarenheter där. Men det känns mer som att Karlsson är med för att se och lära, snarare än att utmana om medalj.”

Allen Hasanbegovic
Ålder: 23
Klubb: Föreningen Coloseum Fightcenter Skövde
Kommentar:
”Skövde har på senare tid tagit allt mer plats i kampsporten och Hasanbegovic gör en intressant start under SM. Finurlig, påhittig och har potential att bli bra på sikt. Kommer bli svårt att blanda sig i guldkampen.”

Jonas Berglund
Ålder: 34
Klubb: Sit Perong Drakstadens Muay Thai
Kommentar:
”Veteranen Berglund är viktklassens mest meriterade thaiboxare. Har vunnit SM förr och vet vad som krävs. Har gjort fint ifrån sig även internationellt och det finns mycket thaiboxning att plocka fram. Är väldigt bra på att kontra och har rejält nyp i teknikerna. Medaljaspirant så att det bara sjunger om det.”

Mario Cartagena
Ålder: 38
Klubb: Varbergs thaiboxningsklubb
Kommentar:
”Veteranen kommer att ha ett enormt stöd under SM hemma i Varberg. Har varit framme och nosat på de ädlare medaljvalörerna under SM förr. Sist stod en viss Max Ramqvist i vägen, som sedermera vann en EM-medalj. Cartagena har kanske tappat lite i snabbhet, men kompenserar det med smartness. Kul SM-start.”

Jacob Leiegård
Ålder: 22
Klubb: BK Slagskeppet Muay Thai
Kommentar:
”En tekniker som har börjat att samla på sig erfarenheter. Gick match i december i Finland mot meriterade Jari Mustakallio. Förlorade förvisso men lovorden efter matchen vittnade om en stigande potentiell svensk stjärna.”

Samuel Bark
Ålder: 23
Klubb: Halmstads Muay Thai IF
Kommentar:
”En riktig tuffing med otroligt fin thaistil. Kan avgöra på många sätt och har en stark boxning i sin vapenarsenal att plocka fram. Har gått matcher i Thailand och gick så sent som i november en titelmatch. Har egentligen det som krävs för att rejält hota om SM-titeln och jag blir inte förvånad om Bark är en av finalisterna i Varberg.”

Christian Odesho
Ålder: 19
Klubb: Klubb Sweden Top team
Kommentar:
”Rivig och rörlig och har gått framåt mycket under senare tid. Har matchats klokt och är en pigg uppstickare under SM i Varberg. Frågan är hur han står sig i konkurrensen. Talangen finns där, men att tro på medalj är kanske att tro lite väl mycket.”

Tips: Samuel Bark vinner SM-guld.

Fler sammanställningar:
Damer -51kg
Herrar -81kg
Damer -54kg
Herrar -63,5kg
Damer -48kg

Sammanställning och foto: Jonathan Broberg

2
8
10