Genomgång av viktklasserna i thaiboxnings-SM: damer -67kg

9 februari 2016  |  Jonathan Broberg

Svenska Budo & Kampsportsförbundets informatör Jonathan Broberg tar sig en djupare titt på SM i thaiboxnings viktklasser. Denna gång kikar han lite på damernas -67kg.

Något märkligt kan tyckas att viktklassen enbart har två anmälda på förhand. Ewin Ates och Beata ”Bea” Malecki är båda duktiga och sevärda thaiboxare, så deras match blir något att verkligen se fram emot.

På rak arm väldigt svårt att sia om matchutgången då det är två olika typer av thaiboxare som möts, men jag håller nog ändå Bea Malecki som (väldigt) knapp guldfavorit.

Ewin Ates
Ålder: 24
Klubb: Malmö Muay Thai IF
Kommentar:
”Är en pålitlig thaiboxare som ifjol under SM hade det otacksamma uppdraget att möta Isa Tidblad Keskikangas i final. Ates imponerade då på mig och i år med bara en enda utmanare i vikten ligger SM-guldet närmare än någonsin till hands. Har fin stil, och är bra i klinch.”

Beata Malecki
Ålder: 24
Klubb: Allstars Kampsportsförening
Kommentar:
”Är en mycket sevärd thaiboxare. Kan se aningen gänglig ut, men har ändå en skön stil att kika på. Har varit med i B-landslaget på EM och vunnit i den klassen. Kan i sina bästa stunder bjuda på väldigt publikfriande thaiboxning, utan att för den skull blotta sig defensivt. Bra på att forcera motståndarförsvaren.”

Mitt tips: Beata Malecki vinner SM-guld.

Fler sammanställningar:

Herrar -86kg
Herrar -57kg
Herrar -51kg och damer -75kg
Herrar -75kg
Damer -63,5kg
Herrar -60kg
Damer -60kg
Herrar -71kg
Damer -57kg
Herrar -67kg
Damer -51kg
Herrar -81kg
Damer -54kg
Herrar -63,5kg
Damer -48kg

Sammanställning: Jonathan Broberg

1
5
4