Genomgång av viktklasserna i thaiboxnings-SM: damer -71kg

10 februari 2016  |  Jonathan Broberg

Svenska Budo & Kampsportsförbundets informatör Jonathan Broberg tar sig en djupare titt på SM i thaiboxnings viktklasser. Denna gång kikar han lite på damernas -71kg.

Kul och svår viktklass där två namn sticker ut. Anna Strandberg har vuxit ut till en inhemsk stjärna som dessutom plockat goda internationella meriter.

Men om vi snackar meriter, vad ska man då säga om comebackande Jennifer Österlin? Otroligt kul att hon är tillbaka, och ni unga som kommer följa SM – kika på Sveriges kanske bästa klinch.

Lisa Anderback är viktens outsider samtidigt som talangerna Langley och Dahlbom står för den ungdomliga entusiasmen.

Storstjärnan Elina Nilsson var också anmäld, men kommer inte till start.

Lisa Anderback
Ålder: 26
Klubb: OneChai Muay Thai & K1 IF
Kommentar:
”En thaiboxare som växt undan för undan, lite i skymundan av viktens mer etablerade. Anderback är ettrig och speedig, med fin thaistil. Vann senast en match ute i Tullinge och har överlag skaffat sig allt mer erfarenhet och kan säkert bli jobbig att möta i Varberg.”

Jennifer Österlin
Ålder: 31
Klubb: West Coast Kickboxning Kampsportsförening
Kommentar:
”Först och främst, otroligt kul att Österlin är tillbaka i ringarna. Det har varit några motiga år för henne, men i höstas kom den forna världsmästaren igång ordentligt och plockade överraskande ett VM-brons i kickboxning. Fullt frisk, fullt kry, men är formen som den ska? Hittar Österlin tillbaka till 2013-formen är hon ostoppbar, framför allt i den våldsamma klinchen.”

Lina Langley
Ålder: 23
Klubb: Arvika Boxing Camp IF
Kommentar:
”Talang som många tror mycket på för framtiden. Bra tryck i teknikerna och fin fotarbete. Har en stark klinch och kan även hota från distans. Emellertid torde motståndet i vikten vara lite väl tufft för att jag ska tro på medalj.”  

Anna Dahlbom
Ålder: 19
Klubb: C4 kick- och thaiboxningsklubb
Kommentar:
”Ännu en stor talang som har utvecklats mycket på sistone. Fin räckvidd och har bättrat på sin thaistil. Bra gnuggare som inte ger sig och som då och då skickar iväg enorma missiler. Medalj vore dock en stor sensation.”

Anna Strandberg
Ålder: 24
Klubb: Tip Muay Thai IF
Kommentar:
”Tog ett enormt kliv under fjolåret och togs ut i landslaget. Väl där svarade hon för ett oerhört fint World Cup och det slutade med en bronspeng. Vacker stil, hårdför i klinch och obeveklig från distans. Blir dessutom bara bättre och bättre och i min värld är hon given i en final, kanske mer än så.”

Mitt tips: Anna Strandberg vinner SM-guld.

Fler sammanställningar:

Herrar +91kg
Herrar -91kg
Damer -67kg
Herrar -86kg
Herrar -57kg
Herrar -51kg och damer -75kg
Herrar -75kg
Damer -63,5kg
Herrar -60kg
Damer -60kg
Herrar -71kg
Damer -57kg
Herrar -67kg
Damer -51kg
Herrar -81kg
Damer -54kg
Herrar -63,5kg
Damer -48kg

Sammanställning och foton: Jonathan Broberg

1
5
4