SM smygstartade med fyra herrviktklasser

11 februari 2016  |  Jonathan Broberg


SM i thaiboxning i Varberg smygstartade under torsdagen med matcher i fyra herrviktklasserna -63,5, -67, -71 och -75. Sammanlagt blev det tio matcher, med förhållandevis god kvalitet.

Match 1, -63,5kg, Idriss Chab-Nima Tahvilzadeh
En match som gick i klinchens tecken. Den unge Chab, 18 år bara, hade längdfördel men hamnade ofta in i klinch med den mer rutinerade Tahvilzadeh. Det blev en ganska bökig och grötig match, där Tahvilzadeh dömdes till seger via 3-0 i domarröster.

Nima Tahvilzadeh vidare.

Match 2, -63,5kg, Othmane Bensahla-Hussein Ibrahim
Den viljestarke Hussein Ibrahim var offensiv, kanske alltför offensiv. Ofta strandade attackerna i Bensahlas utmärkta defensiv. Bensahla nyttjade också tillfällen till många poänggivande svep och var tillslut den som kammade hem segern.

Othmane Bensahla vidare.

Match 3, -63,5kg, Hamza Bougamza-Peter Gelius
En match som Bougamza tidigt tog kommandot i och styrde och ställde lite bäst han ville. Gelius försökte komma tätt inpå Bougamza, men det gick bara inte att hota honom denna gång. Matchen bröts i den andra ronden sedan Bougamza fått in ett välriktat knä i magtrakten på Gelius.

Hamza Bougamza vidare

Match 4, -67kg, Samuel Bark-Emil Flystam
En av kvällens bästa matcher och en härligt kämpande uppstickare i Emil Flystam satte stundom favoriten Samuel Bark under rejäl press. Bark fick verkligen plocka fram det bästa och lite till för att freda sig och segern var inte alls självklar.

Samuel Bark vidare.

Match 5, -67kg, Jonas Berglund-Johannes Söderberg
Landslagsmeriterade Berglund gjorde vad han skulle mot den lite mindre erfarne Söderberg. Så länge orken höll var matchen också hyggligt sevärd, men i tredje ronden ökade Berglund tempot och Söderberg hade ett tag fullt sjå att freda sig.

Jonas Berglund vidare.

Match 6, -67kg, Patrik Hahn-Cristian Karlsson
En tuff och hård match som stod och vägde mest hela tiden. Patrik Hahn drog upp tempot och var den som drev matchbilden. Problemet var att han blev träffad på kuppen och Karlsson visade att han blir att räkna med framöver och det var allt en liten skräll vi bjöds på.

Cristian Karlsson vidare

Match 7, -67kg, Jacob Leiegård-Andreas Bjerenius
En tät match, ja, rent av intetsägande i första ronden. Leiegård ökade takten något i den andra och då fick Bjerenius allt svårare att försvara sig. Tredje ronden bjöd även den på ganska låst thaiboxning, men där tillslut Leiegård dömdes segrare.

Jacob Leiegård vidare.

Match 8, -71kg, Nils Olsson-John Gustavsson
2014 års JVM-guldmedaljör Olsson gjorde sin seniordebut och under den första minuten hade Olsson bekymmer med den långe och lurige Gustavsson. Men precis som på JVM för två år sedan plockade Nilsson fram sin hårda höger och knockade Gustavsson i slutet av den första ronden.

Nils Olsson vidare.

Match 9, -75kg, Constantino Nanga-Otabek Ergashev
En underhållande match mellan två oerhört kompetenta thaiboxare. Talangen Nanga hittade fina tekniker från distans och Ergashev ville inte vara sämre. Det blev en av kvällens bästa matcher och hade man kunnat låta båda vinna hade det inte varit ett dumt alternativ. Nu drog Nanga det längsta strået.

Constantino Nanga vidare.

Match 10, -75kg, Patrik Alfredsson-Otman Boujrad
Det var som vi trodde på förhand. Det var lite för stor klasskillnad mellan de båda för att Alfredsson riktigt skulle kunna hota. Boujrad väntade klokt in sina lägen och när de uppenbarade sig var Bourjad enastående effektiv. Bourjad vann och visade klass.

Otman Boujrad vidare.

Text och foto: Jonathan Broberg
(Fotot föreställer Nima Tahvilzahde efter sin segermatch)

1
5
4