Mikaela Persson möter Isa Tidblad Keskikangas i damernas -63,5kg-final

12 februari 2016  |  Jonathan Broberg


Mikaela Persson, som vunnit student-VM, är klar för final i damernas -63,5kg. Detta efter en stark seger över fjolårets guldmedaljör Zina Djelassi. Persson ställs mot Isa Tidblad Keskikangas, som vann en hård match mot Johanna Kumlin.
   – Det känns skitkul, säger Persson till budokampsport.se.

Damernas -63,5kg-klass var på förhand kanske SM:s tuffaste viktklass. Det drällde av stjärnor och flera potentiella guldaspiranter fick åka hem från Varberg helt utan medalj.

Men klara för final är Isa Tidblad Keskikangas och Mikaela Persson. Tidblad Keskikangas eliminerade Johanna Kumlin, inte utan bekymmer, med domarrösterna 2-1. Kumlin var stark på distans och höll i stora delar av matchen Tidblad Keskikangas ifrån sig.

Isa är dock ett nummer större, och framförallt i klinch där hennes skarpa knän vållade besvär.

Mikaela Persson har imponerat under dagen och i semifinal ställdes hon mot fjolårets segrare Zina Djelassi. Matchen gick i ett skönt tempo där Djelassi sin vana trogen såg lite loj ut i den ena stunden för att sedan snabbt växla upp i tempo.
   – Jag hade problem med henne. Jag trodde inte hon skulle vara så stark i klinchen och jag fick ändra matchplanen. Det var en tuff och svår match och Zina var väldigt rolig att möta.

Det var istället från distans som Perssons väg till final öppnade sig.
   – Jag fick koncentrera mig på boxningen och det kändes skönt att den fungerade när inte klinchen gjorde det.

Text och foto: Jonathan Broberg

2
8
10