Presentation inför Kampsportsgalan: De nominerade till årets ledare

23 februari 2016  |  Jonathan Broberg


Det är inte så lång tid kvar till Kampsportsgalans sjunde upplaga. 19:e mars på Berns är det dags igen, och budokampsport.se går igenom samtliga nominerade till galan lite mer ingående, och startar med Årets ledare.

Pelle Bånghäll, thaiboxning
I mångas ögon har det svenska landslaget i thaiboxning varit en veritabel medaljmaskin, vilket också är en sanning. Men mycket har hänt rent organisatoriskt och när Pelle Bånghäll 2014 tog över som förbundskapten byggde han landslaget som ett lag, en enhet. Resultaten lät inte vänta på sig och under World cup i Bangkok bärgades tio medaljer hem.
Bånghäll är dessutom en mycket framgångsrik och omtyckt klubbledare i Varberg och har länge varit den som dragit det stora lasset med en satsning på bland annat talangutveckling och ett Thaiboxningsgymnasium.

2) Carl Ryrberg, HEMA
En av de eldsjälar som tagit ett stort ansvar för svensk HEMA:s utveckling. En jätteduktig idrottare, men kanske ännu mer kompetent som klubbledare. Ryrbergs engagemang har inneburit att tävlingsverksamheten inom HEMA har professionaliserats och stärkts. Verkar som klubbledare i Örebro där han är ytterst uppskattad.

3) Michael Kuntz, jujutsu
Under flera år har svensk jujustu varit en stark medaljmaskin. Det var inte så innan den karismatiske Michael Kuntz tillträdde som förbundskapten. Kuntz sätt att arbeta och få alla att trivas, och hans fingertoppskänsla för att ta ut unga, har inneburit ett enormt lyft för svensk jujutsu. På VM i Bangkok 2015 hade Sverige exempelvis sex debutanter på tio VM-starter, och kom hem med fem medaljer.

4) Omar Bouiche, MMA
En pionjär och en innovatör i en och samma person. Dessutom fruktansvärt duktig på att överföra sina kunskaper till sina adepter. Är spindeln i nätet i en av Sveriges bästa och mest anrika MMA-föreningar, Pancrase. Har fått fram många duktiga MMA-idrottare och har ett stort hjärta för idrotten.

Text: Jonathan Broberg
Rubrikfoto: Hamid Ershad Sarabi
Övriga foton: Jonathan Broberg

2
8
10