Presentation inför Kampsportsgalan: De nominerade till årets genombrott

1 mars 2016  |  Jonathan Broberg


Det är inte så lång tid kvar till Kampsportsgalans sjunde upplaga. 19:e mars på Berns är det dags igen, och budokampsport.se går igenom samtliga nominerade till galan lite mer ingående, och fortsätter med Årets genombrott.

Rostem Akman, MMA
Akman har haft en uppåtgående utveckling de senaste åren och tog under 2015 ytterligare stora kliv mot toppen. Under European Open i Birmingham kom fullträffen. Akman visade prov på fin teknik och att han utvecklat sina avslut. I finalen besegrades norrmannen Marius Håkonsen. Akman fortsatte sedan på den inslagna segervägen och vann i december också SM-guld.

Madeleine Håkansson, BJJ
Har under senare år utvecklats enormt mycket, emellertid har den riktigt stora tävlingssmällkaramellen väntat på sig. Till i fjol. Håkansson svarade för ett utmärkt VM där hon efter flera imponerande insatser vann ett silver i lilabältesklassen och dessutom blev det en hel rad andra framstående resultat under 2015, däribland ett imponerande SM-guld.

William Seth-Wenzel, jujutsu
Det blev några förtrollade svenska VM-dagar i Bangkok i slutet på november. Och för seniordebuterande 18-åringen William Seth-Wenzel blev det en ny resa bland de allra främsta. Talangen från Nacka sopade banan med det ena världsnamnet efter det andra, tills den regerande danske världsmästaren Mikkel Willard blev för tuff i semifinal. Men bronset fick Seth-Wenzel med sig från Bangkok efter en lysande uppvisning mot tysken Christopher Müller i bronsmatchen.

Mattias Jansson, jodo
Lite i skymundan av storstjärnorna Jesper Waldestål och Sida Yin svarade jättetalangen Mattias Jansson från Linköping för ett enastående EM i jodo. Med kvicka, stilsäkra tekniker och med ett vasst fokus vann Jansson guldet i mudanklassen och är med det ett nytt svenskt stort jodonamn att lägga på minnet.

Text: Jonathan Broberg
Rubrikfoto: Hamid Ershad Sarabi
Två första fotona: privata
Två sista: Jonathan Broberg

2
8
10