Caroline Ek: ”Känns lite knäppt att se sig själv på det sättet”

7 mars 2016  |  Jonathan Broberg


I går kväll visades äntligen det första avsnittet av Mästarnas mästare i SVT. Kickboxaren Caroline Ek är SB&K:s första idrottare som är med i programmet och hon tycker det är skönt att programmet nu är i gång.
   – Det har varit en speciell tid, säger hon till budokampsport.se.

Första avsnittet av Mästarnas mästare visades i går i SVT och det som inleddes lite trevande för Caroline Ek utvecklades sig till en ledning tillsammans med Peter Forsberg.

Själv tycker Ek att hon mottogs väldigt väl av de lite mer medialt exponerade idrottarna, som exempelvis Jörgen Persson och Peter Forsberg.
   – Det var lite stelt i början. Det var kameror överallt. Jag är inte lika mediavan som vissa av de andra och först var jag lite tyst och tillbakadragen, men det släppte. Alla var fantastiskt trevliga och ödmjuka. Vi hade en väldigt fin sammanhållning.

Lagom till premiärprogrammet hade Ek och några vänner samlats för att titta tillsammans. Och även om hon tycker att programmet framställde henne så som hon är som person var det ändå en märklig känsla.
   – Det är ju lite knäppt att se sig själv så här. Det är jag verkligen inte van vid. Visst, jag har varit med i lite reportage och sådant förr, men det här var något helt annat. Men det var kul. Det var ett fantastiskt äventyr att få vara med om.
  – Ja, de kunde ju ha klippt bort första tävlingen helt, i och för sig…

I den första tävlingen föll Ek i vattnet först av alla i en hängtävling, men sedan kom ”Carro” igång på allvar. Och vid ett tillfälle drog hon, i sann brandmansanda, upp Peter Forsberg ur en grop och kunde tillslut kliva ur första avsnittet i delad ledning.
   – (skratt) Det är faktiskt några fler som påpekat att jag drog upp Forsberg. Det var inte så tungt, han kändes som en ganska lätt hockeyspelare. Det var skönt att det gick lite bättre efter den start jag fick.

Klar som prisutdelare på Kampsportsgalan
Caroline Ek är också klar som prisutdelare på Kampsportsgalan den 19:e mars, en gala hon har varit på vid två tillfällen tidigare.
   – Ja, otroligt roligt. En gång tidigare var jag nominerad och en gång har jag suttit med i juryn. Kampsportsgalan betyder mycket för oss kampsportare, det känns jätteroligt att få vara en prisutdelare. Det är en stor ära för mig att förbundet tycker att jag har den betydelsen.

Se första avsnittet av Mästarnas mästare här.

Text: Jonathan Broberg
Foto: Hamid Ershad Sarabi

2
8
10