August Wallén föreslås som ny ordförande

8 mars 2016  |  Jonathan Broberg

Idag presenterar valberedningen sitt förslag till styrelse för Svenska Budo & Kampsportsförbundet under 2016. Till ny ordförande, att efterträda Stefan Stenudd som inte ställer upp för omval, föreslås August Wallén.
   – August är idag vice ordförande och är den kandidat som har fått flest nomineringar. Därför tycker vi att det är lämpligt att han växlar upp från vice ordförande till ordförande, säger Jöran Fagerlund, sammankallande i valberedningen.

Förslaget innehåller tre nya namn och fyra från den gamla styrelsen vilket borgar för kontinuitet och förnyelse. Med tre kvinnor når förslaget även Riksidrottsförbundets jämställdhetsmål att kvinnor och män skall vara representerade med minst 40 procent i alla beslutande och rådgivande organ.

De tre nya namnen besitter olika kompetenser som, enligt valberedningen, kommer att berika styrelsearbetet.

Pilo Stylin arbetar på Västsvenska idrottsförbundet och SISU idrottsutbildarna som idrottskonsulent.
   – Med Pilo i styrelsen hoppas vi att förbundet kan flytta fram positionerna gentemot RF och även kunna ge medlemmarna ytterligare stöd i deras egen föreningsutveckling, säger Anders Pettersson, ledamot i valberedningen.
   – Marcus Widengren har varit ordförande i BJJ-förbundet och har en gedigen förbundserfarenhet. Han har förtjänstfullt varit med och etablerat en av de nyare idrotterna i vårt förbund och vi tror att han kan tillföra styrelsen mycket, säger Jöran Fagerlund.

Virpi Alajarva är ett nygammalt namn. Hon har varit förbundskassör tidigare och är nu ordförande i Kyokushinförbundet.
   – Det är förbundsstyrelsen som själv konstituerar sig och utser vice ordförande och förbundskassör men vi är glada att vårt förslag innehåller en möjlig mycket kompetent kassör, säger Anders Pettersson.

“Medlemmarna som skall bestämma”
Både till ordförandeposten och till styrelsen finns fler kandidater än de valberedningen föreslår vilket är positivt.
   – Det är en styrka för förbundet att vi har många kompetenta kandidater. Det ger också medlemmarna en faktisk valmöjlighet. Som jag ser det är valberedningens uppgift just att bereda valen, inte i slutna rum utse en styrelse. Det är medlemmarna som skall bestämma, säger Jöran Fagerlund.

Även om det är fullt möjligt att nominera kandidater ända fram till valet på stämman presenterar valberedningen sitt förslag nu för att medlemmarna skall hinna ta ställning till förslaget och eventuellt nominera fler.
   – Det är en avvägning mellan medlemmarnas möjlighet att kunna nominera inför valberedningens arbete och medlemmarnas möjlighet att värdera och diskutera förslaget efter att det är presenterat, avslutar Anders Pettersson.

Ordförande
August Wallén

Övriga nominerade som kandiderar
Thabo Motsieloa

Övriga nominerade som ej kandiderar
George Sallfeldt

Ledamot
Johanna Rydberg, omval
Helena Hugosson, omval
Fredrik Gundmark, omval
Pilo Stylin, nyval
Marcus Widengren, nyval
Virpi Alajarva, nyval

Övriga nominerade som kandiderar
Eddy Bengtsson

Revisorer
Revisor Christian Lund, omval
Revisorssuppleant Hans Brändström, omval

2
8
10